;

Zoran i Nikola Anđelković – EY poduzetnici 2019. godine u Srbiji

Datum objave: 28.02.2020.

Zoran i Nikola Anđelković, osnivači i vlasnici tvrtke Anđelković, dobitnici su prestižnog priznanja EY Poduzetnik godine koje međunarodna revizorsko – konzultantska tvrtka EY (Ernst&Young) dodjeljuje osmu godinu za redom. Nagradu su pobjednicima uručili predsjednik neovisnog žirija Darko Budeč i Ivan Rakić, rukovodeći partner tvrtke EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Uz glavnu nagradu, tvrtka Ernst&Young uručila je priznanje Dejanu Blagojeviću, vlasniku tvrtke Propulzija u potkategoriji brzorastući poduzetnik godine, dok su Ivan Perčić i Ksenija Perčić Albunović ispred tvrtke Suncokret, odnijeli priznanje u potkategoriji EY inovativni poduzetnik godine.

Nagrada EY poduzetnik godine velika je privilegija, ali i velika odgovornost. Ponosan sam što je stručni žiri u tvrtki Anđelković prepoznao kvalitetnog kandidata koji Republiku Srbiju može dostojno zastupati na svjetskom natjecanju u Monte Carlu. Tvrtka Al Anđelković nalazi se u tranzicijskoj fazi, koju uskoro slijedi smjena generacija i vrlo sam sretan što su naša djeca već odrasla za preuzimanje vodećih uloga u tvrtki.”
“Izuzetno sam počašćen i sretan što je stručni žiri prepoznao obiteljsku perspektivu tvrtke, a posebno sam ponosan što sam taj uspjeh postigao s ocem, koji mi je uvijek bio uzor i težio sam ga slijediti “, dodao je Nikola Anđelković, također dobitnik nagrade EY poduzetnik godine za 2019. godinu.

Tvrtka Anđelković obiteljska je tvrtka osnovana 2003. godine. Primarna djelatnost tvrtke je proizvodnja i promet materijala i opreme za proizvodnju aluminijske i PVC stolarije. Anđelković je na tržištu poznat pod robnom markom Elitherm, a u relativno kratkom vremenu postao je pouzdan distributer širokog asortimana proizvoda na domaćem i inozemnom tržištu. Tvornica prirodnih mineralnih voda Duboka najmlađa je članica tvrtke Anđelković.

“Večeras imamo čast biti okruženi ljudima koji se nisu povukli kad je malo tko vjerovao u njihove poslovne ideje. Samo ove godine, program EY Poduzetnik godine predstavio je 30 kandidata ispred 24 kompanije koje su prošle godine ostvarile više od 12 milijardi dinara prihoda, a naš je tim putovao po cijeloj Srbiji kako bi sve ove inspirativne priče pretočio u kvalitetne nominacije. Ovih osam godina programa pokazali su nam da se vjera u ideju i puno truda zaista isplati. Zadovoljstvo mi je što mogu reći da večeras sjedimo s dvjesto upornih, najupornijih i veličamo njihov uspjeh, što je puno više od puke sreće! “, rekao je Ivan Rakić, EY-ov upravljački partner za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Kao dobitnici nagrade EY poduzetnik godine za 2019., Zoran i Nikola Anđelković predstavljat će Republiku Srbiju na izboru za svjetski EY poduzetnik godine u lipnju u Monte Carlu.
Pored dobitnika nagrada, finale za glavnu nagradu neovisnog žirija činili su: Braineering (Nikola Selak i Nemanja Cvetkov), Capriolo (Lajos Brindža), Kondor (Slaviša Janjušević), Sena (Dragan Senić) i Dragana Janjić i Maja Aleksić Ilić (Aleksić Vinarija).

Izbor EY poduzetnika godine tradicionalno podržavaju Ministarstvo gospodarstva, Radio-televizija Srbije, časopis Business & Finance i poslovni portal eKapija.

Natrag