;

Zdrava komunikacija pruža novu energiju

Datum objave: 01.05.2010. Broj 5 | Godina 2010

[ Siniša Lovrinčević ]

Obilje informacija i podataka svakodnevno nas eksplozivno napada. Brzina treptaja oka postaje prespora, želimo biti stalno (in)formirani i pratiti događaje s razumijevanjem. Ali i informacija, željeli mi to ili ne, ima svoj rok trajanja. Proces započinje jutarnjim petominutnim pranjem zuba, praćenim što bržim uključivanjem mobilnog telefona. Zaključuje se nanošenjem večernje kreme za pomlađivanje oko osiguranih očiju, pa sve do tjelesnog i razumskog isključenja na "of". Većina današnjih globalnih kriznih menadžera, nažalost, ni u snovima nema toliko željenog mira. O globalnim bilancama uspjeha više i ne govore na glas, ni u ponoći, a kamoli tijekom dana. Komunikacija (latinski communicatio) različitih vrsta tako prati naš kompleksan proces, sa željom da sve informacije i podatke, sa vlastitim znanjem, sposobnostima i iskustvom, obradi i pretvori u živu i korisnu stvar. Više nam nije dovoljna sama transakcija informacija, treba nam njihova transformacija u ulozi dodane vrijednosti na putu uspjeha.

Sve na svijetu komunicira
Stručno rečeno, teži se ostvarenju konkurentske prednosti pojedinca, tvrtke, države, uz korištenje snage pretvorbe virtualnog svijeta komunikacije u konkretnu akciju.  Svi komuniciramo, željeli mi to ili ne! Na svakom našem poslovnom koraku možemo čuti mahanje krila ranjene ptice u letu i bježanje polarnog (čitamo zaštićenog) medvjeda u dubokom snijegu. Katkad osjetimo iznenadni udar eksplozivnog tijela u metrou i tišinu živog noja s glavom u pijesku. Vidimo aktivnosti (re)osiguravajućeg menadžera na terenu i čujemo otkucaj njegova srca nakon realizacije ugovora kasko osiguranja vlaka na peronu. Komuniciramo, zar ne! Uzmimo si vremena i katkad pokušajmo razgovarati i sami sa sobom. Motivirajmo se sami i to uz zdravu komunikaciju, sami sa sobom. Možda nam se vrati osmijeh na lice, koji ne treba popratne riječi objašnjenja na pitanje zašto baš danas. A zašto ne!
Čini se da svi ipak želimo biti uključeni u plovidbu u svijetu komunikacijske virtualnosti, gdje ne posustaju plima i oseka stalnih promjena. Iz dana u dan plovimo i opažamo da svjetionici uspjeha u realnosti nisu više na mjestima gdje su bili ucrtani na kartama. Pokušavamo tražiti nova sredstva komunikacije, sa svima, kako u vremenu tako u prostoru. U posljednje vrijeme se i priroda, nažalost, sve jače bori za svoje pravo glasa. Komunicira na različite načine. Potresi, jedan za drugim, pokazuju svoje zube. Zaspali vulkani bude se i žele po svaku cijenu da se i za njih čuje. Svojim eruptivnim ponašanjem šalju tamne oblake na različite visine i u tišini komuniciraju s prometom. Upotrebljavaju sustav disperzije, baš kao i (re)osiguranje. Pepelom (act of god) smanjuju sjaj najsvjetlijih orijentacijskih zvijezda i onemogućuju nam točnu usmjerenost k razumijevanju rizika. Najviše negativno utječu na zračne luke, avione i zadovoljstvo putnika, turističke aktivnosti, a pozitivno na ostale vrste transporta, na čistoću zraka, barem zasad. Zračni promet ipak ekspresno odgovara. Analizira situaciju i pokušava održati svoju aktivnost na putu k stalnom prihodu, profitu, uspjehu. Traži sebi prostor za siguran let. Želi letjeti baš kao ptica sa slomljenim krilom, pa makar se smjerovi leta mijenjali svakih nekoliko minuta. (Re)osiguravajuće tvrtke već zbrajaju i modeliraju svoju izloženost i nadamo se da rezerviraju pravilne svote za moguće štete. Ovaj put vjerujemo da postojeće stohastičke modele neće trebati ponovno kalibrirati. Ponovno smo svi u potrazi za jasnim signalom usmjerenja i zdravom komunikacijom uma i osjećaja, barem za sljedećih nekoliko dana. Iz tjedna u tjedan to postaje sve važnije za razvoj i opstanak svih vrsta organizacija. Pa da vidimo je li to tako!

Tvrdi i mekani disk
Živimo u svijetu komunikacije u kojem je ponuda još uvijek veća od potražnje. Premalo je pitanja i previše znanih odgovora. Investitori su ipak došli do prave informacije, oblikovali su zamisao, ideju. Odlučili su se osnovati novu (re)organizaciju i uložili su svoj kapital. Pronašli su prave menadžere i postavili ih na prava mjesta. Menadžment je angažirao sve zaposlenike na pisanju misije i vizije. Upotrijebio je funkcije transformacijskog vođenja kod usklađivanja snova i vrijednosti (re)organizacije, strategije i operativne taktike. Svi su dobili mobilne telefone, kompjutore (PC i prijenosne), pristup intraneta, interneta i elektronskoj pošti. O I-podu i I-padu da i ne govorimo.

Kad u trgovini kupite pleteni pulover, zamislimo da ta informacija odmah kruži po najkraćim komunikacijskih kanalima do same ovce. (Re)osiguravajući menadžer prepoznaje poruku i djelovanje cijeloga komunikacijskog sustava (od ovce do pulovera)

Dragocjena vrhunska informacijska tehnologija povezala nas je u živi organizam, koji ima nadzor nad svim izdanim (re)osiguravajućim policama. Mislimo da imamo dovoljno edukacije, znanja, sposobnosti, vještine i iskustva. Na tvrdom disku smo zato zapisali našu internu bazu znanja, tako da znamo tko što zna i koje sposobnosti ima. Mekani disk se također počeo okretati. Imamo svoj način odijevanja, svoj jezik, vlastite simbole, rituale, običaje, način komuniciranja. Osjećamo  da smo počeli oblikovati vlastitu kulturu, zajedničke ideale. Radimo uz pomoć razuma, osjećaja, srca i želuca. Svi zaposleni identificirali su se tako u prostoru i vremenu. Svi imamo isti poslovni kod i moto. Talent se poštuje i prepoznaje. Koristimo zdravu vodu  u plastičnim posudama i hranu u zatvorenim konzervama. Igramo se u toplini ugodne klime slobode govora i ponašanja bez nadzora, i to svakodnevno. Želimo se pokazati svijetu, tražimo zajedničke interese, želimo surađivati, razumjeti se, informirati se, napredovati i konačno uspjeti – (re)osigurati se zdravom komunikacijom… Želimo raditi i odlučivati da bi živjeli, a ne obratno, zar ne. Želimo usmjeriti pozornost na našu (re)organizaciju. S kim, gdje, i na koji način, po mogućnosti bez napetosti, sukoba, različitih mišljenja i stavova, brzih globalnih i lokalnih promjena, ali uz dobru likvidnost poslovanja. Tko ima nama sličan vrijednosni kod zna da se svijet mijenja iz minute u minutu? Mijenjamo li se pritom i mi? Svi znamo da se za traženje odgovora moramo poslužiti komunikacijom, i to zdravom komunikacijom koja zahtijeva aktivno slušanje. Ukratko – dijalog.

Traži se dijalog – ili kako sačuvati i ovce i novce 
Informacije i podaci o novcu danas su važniji od samog novca. Nužan je dijalog svih uključenih u proces komunikacije. Kako do dijaloga? Možda ovim redoslijedom:
– potrebno je vrijeme – uzmimo ga dovoljno
– komunikacijski kanali su jednostavni, logični, dostupni, otvoreni, pošteni, konzistentni
– aktivno slušanje i razumijevanje, uz pravodobne povratne informacije -potrudimo se
– pristojnost i odgovornost pojedinca u dostizanje zajedničkog jezika – držimo se dogovora
– međusobno poštivanje, koje se gradi dugo vremena
– uspostavljanje sustava povjerenja – riječi i djela su usklađeni.
Zdrava komunikacija pruža novu energiju tvrtki. Ona je uvijek put do rješenja i može se postići po gore navedenim koracima. Predlažem da ne preskačete korake. Izazov nije lagan i zato je danas mnogo teže sačuvati ovce i novce. Primjerice, kad u trgovini kupite pleteni pulover, zamislimo da ta informacija odmah kruži po najkraćim komunikacijskih kanalima do same ovce. (Re)osiguravajući menadžer prepoznaje poruku i djelovanje cijeloga komunikacijskog sustava (od ovce do pulovera). On osigurava opremu (pulover), zgradu (trgovinu), životinju (ovcu), transport (od ovce do trgovine), životno i od nezgode osigurava zaposlene, njihove obitelji. Čini se da je u (re)osiguranju sve povezano. Do izražaja posebno dolaze povjerljive informacije koje krasi potrebna količina, točnost i pravodobnost.
To je jedina zdrava investicija budućnosti i kapital za rizike koji nadolaze. Zdravo sporazumijevanje ipak je jednostavna kombinacija razuma (igra logike) i osjećaja (igra ljubavi), uz kavu,  naravno. Počnimo najprije sami sa sobom. A onda bez straha komunicirajmo s  globalnim svijetom i lakše ćemo zadovoljiti potrebe i želje svojih poslovnih partnera po (re)osiguravajućem pokriću.
Malo komunikacijske sreće nam ipak neće škoditi. Sretno svima koji komuniciramo!

Natrag