;

Worig pobjednik Elevator Lab Challenge natjecanja

Datum objave: 02.09.2019.

Na održanom Elevator Lab Challenge natjecanju u Zagrebu, u organizaciji Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA), worig je proglašen najboljim te najperspektivnijim FinTech start-upom u Hrvatskoj, te su osnivači woriga – Nino i Deni Čosić – na svečanoj prezentaciji najboljih hrvatskih start-upa preuzeli glavnu nagradu u iznosu od 5.000,00 EUR.

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno sedam FinTech start-up poduzeća, koji su prezentirali svoje ideje i rješenja iz područja financijskih tehnologija pred stručnim žirijem, koji ih je ocjenjivao u kategorijama inovativnosti, originalnosti proizvoda i/ili usluge, aplikabilnosti te jedinstvenosti, odnosno originalnosti ideje.

Sedam najboljih hrvatskih fintech startupa, koji su prošli inicijalnu selekciju Raiffeisen banke, pred stručnim žirijem i posjetiteljima su se svojim idejama natjecali za novčanu nagradu od 5.000,00 EUR te plasman na regionalno finale Elevator Lab Challengea, kao i priliku za plasman na polufinale natjecanja, koje će se održati u Beču.

Ostali timovi ovog regionalnog Elevator Lab Challenge natjecanja bili su: Identyum, Yottabyte, Volo, Afinitos, AMPnet i Electrocoin, te su svoja inovativna rješenja iz financijske industrije predstavili pred stručnim žirijem kojeg su činili: Michael Georg Müller (predsjednik Uprave RBA), Miljenko Graovac (direktor Digitalnih proizvoda RBA), Izet Ždralović (suosnivač Microblinka), Ivan Brezak Brkan (osnivač portala Netokracija), te Nikola Kapraljević (COO Infinuma).

Prilikom proglašenja pobjednika natjecanja, Michael Müller je izjavio: „Vjerujem da je Elevator Lab Challenge prilika ne samo nama, već i prepoznatim start-upima, da svojim idejama daju vjetar u leđa. (…) Čestitam još jednom svim natjecateljima na njihovoj ustrajnosti, idejama i originalnosti, te im želim puno uspjeha u daljnjem poslovanju. Naravno, pobjednik može biti samo jedan, te se veselim što ćemo imati priliku pratiti upravo worig u njihovom daljnjem radu i razvoju“, zaključio je.

Natrag