;

Wiener osiguranje VIG dobitnik priznanja FIPA za najznačajnije strane investitore u BiH

Datum objave: 20.12.2018.

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group a.d. Banjaluka  je na ovogodišnjem izboru kojeg je organizirala Agencija za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) dobilo priznanje za jednu od najuspješnijih stranih investicija u Bosnu i Hercegovinu.

Generalnom direktoru Wiener osiguranja VIG Srđanu Šuputu prigodnu plaketu je uručio ministar trgovine Federacije BiH Zlatan Vujanović.

“Ovo priznanje nije samo značajno za nas, već i za grupu kojoj pripadamo. Vienna Insurance Group je najveća osiguravajuća grupacija u Centralnoj i Istočnoj Evropi, koja je tijekom posljednjih pet, šest godina intenzivno ulagala u Bosnu i Hercegovinu. Izuzetno nam je drago što je država prepoznala uložene napore, ovo nam predstavlja znak da smo na pravom putu i svakako predstavlja podstrek za daljnji razvoj i rast Wiener osiguranja VIG“, rekao je Šuput ovom prigodom.

Tradicionalna manifestacija “Izbor najznačajnijeg investitora u BiH”, održana je u 18.12.2018. godine u Sarajevu, a Wiener osiguranje je ove godine bila jedina kompanija iz financijskog sektora koja se našla među laureatima.

„Investicije u BiH su prijeko potrebne prije svega zbog unapređenja same ekonomije, konkurentnosti na tržištu, otvaranja novih radnih mjesta, ali i svega ostalog što čini jednu državu s kvalitetnim rastom i razvojem“, zaključio je Šuput.
 

Natrag
Novo
izdanje!
godina XXI
broj 2/2019
*izdanje za Hrvatsku i Sloveniju.