Wimbledon više ne može osigurati prekid poslovanja uzrokovan pandemijom

Datum objave: 03.07.2020.

Wimbledon i ostali veliki događaji od sada će biti još i više izloženi riziku COVID-19 jer osiguratelji povlače pokriće za pandemiju, piše GlobalData.

Nakon vijesti da Wimbledon nakon što je primio veliki iznos novca od pokrića iz police odiguranja zbog prekida poslovanja, nije u mogućnosti obnoviti istu policu zbog prekida poslovanje uzrokovanog pandemijom, Ben Carey-Evans, analitičar osiguranja u GlobalData, vodećoj kompaniji za podatke i analitiku, ponudio je svoje viđenje:
“Veliki događaji i sportski turniri suočeni su sa značajnim rizikom tijekom sljedeće godine jer su osiguratelji povukli ponude osiguranja od prekida poslovanja nakon ogromne isplate Wimbledona. Wimbledon je bio očigledno bolje pripremljen od većine drugih događaja, jer je proteklih 25 godina imao osiguranje od prekida poslovanja s pandemijskom klauzulom. No  iz Wimbledona poručuju da neće moći obnoviti istu politicu sljedeće godine. Osiguratelji koji povlače osiguranje od prekida poslovanja ne iznenađuju, s obzirom na razmjere potencijalnih troškova, što se vidi i na primjeru isplate Wimbledona za otkaz događanja u ovoj godini. Wimbledon koji više ne može dobiti istu razinu osigurateljne zaštite izlaže sa velikom riziku sljedeće godine, jer bi COVID-19 mogao dugoročno spriječiti velika okupljanja dok se cjepivo ne pronađe i ne distribuira. Ako tako značajan događakj kao što je Wimbledon ne može obnoviti svoju politicu to sugerira da je malo vjerojatno da će neki drugi organizatori u Velikoj Britaniji imati mogućnost pokrivanja pandemije zbog poslovnog prekida u bliskoj budućnosti”.
Wimbledon zarađuje oko 160 milijuna USD na medijskim pravima, 151 milijuna u sponzorstvu i oko 52 milijuna dolara na prodaji ulaznica.

Natrag