Webinar: Transportna osiguranja 1. dio – kargo

Datum objave: 22.09.2021.

Osiguranje je stoljećima usko vezano uz djelatnost prijevoza robe. Transportna osiguranja, kao generički pojam, uključuju, između ostalog, osiguranje brodova, brodica/jahti, novogradnji, offshore, robe u prijevozu, zrakoplova, pomorskih (i kopnenih) odgovornosti, jamstava i kredita, potraživanja, itd.

Iako je pomorstvo vjerojatno najreguliranija djelatnost u smislu primjenjivih propisa, pravila o pomorskom osiguranju, a koja pružaju najveću slobodu kod ugovaranja osiguranja, primjenjuju se i na osiguranje robe u prijevozu.

U organizaciji Hrvatskog ureda za osiguranje 12. listopada 2021. s početkom u 12,00 sati održat će se webinar  Transportna osiguranja 1. dio – kargo, online putem Webex platforme.

Predavač je Darko Vrkljan, a webinar će potrajati četiri  nastavna sata. Jezik webinara je hrvatski, a rok za prijavu je 7. 10. 2021.

Ovaj specijalistički seminar omogućit će razumijevanje općih odredaba o pomorskom osiguranju i posebnih pravila o osiguranju robe u prijevozu te proširiti znanje o preuzimanju rizika u osiguranje (underwriting) i o mogućim kategorijama šteta uz prikaz primjera iz osigurateljne prakse.

Više informacija o webinaru kao i online obrazac prijave potražite ovdje.

Natrag