Webinar Poslovanje na društvenim mrežama

Datum objave: 07.06.2021.

Webinar Poslovanje na društvenim mrežama održat će se u utorak, 15. lipnja, od 10 do 14 sati, putem aplikacije MS Teams.

Cilj edukacije je približiti tvrtkama različite aspekte komunikacije u društvenim medijima koji su bitno promijenili način komunikacije i proces donošenja odluke o kupnji te postali sastavni dio marketinških i sadržajnih planova. Društvene mreže su danas neizostavan kanal za promociju i angažman korisnika, prvenstveno zbog mogućnosti ciljanja publike koja je dostupna. Strateško upravljanje društvenim mrežama uvjetuje njihovo buduće korištenje za promociju različitog sadržaja, prodaju, prikupljanje poslovnih prilika, izgradnju svijesti o brandu, ostvarivanje dugoročnih i kratkoročnih ciljeva te u konačnici povećanje komercijalnih rezultata.

Sadržaj edukacije:

Predavač će objasniti kriterije za oblikovanje strategije nastupa u društvenim medijima, a koja je nužna da bi se ostvarili očekivani komercijalni ciljevi. Uz to, bit će prikazan uvid u trendove koji će utjecati na daljnji razvoj društvenih medija i marketinške komunikacije općenito. Prezentacija će se temeljiti na prikazu uspješnih praksi iz područja društvenih medija, analizi studija slučajeva i diskusijama.
Namijenjena je svima koji se bave marketingom direktno ili indirektno, menadžerima i voditeljima marketinških odjela, community managerima, vlasnicima manjih poduzeća i obrta, te zaposlenicima u digitalnim marketinškim odjelima.

Teme edukacije:

Pozicija društvenih mreža u svijeta (digitalnog) marketinga
Facebook
Instagram
LinkedIn
Ostale: Twitter, Snapchat, TikTok, …

Strateški pristup društvenim medijima
Definiranje ciljane publike
Odabir kvalitetnih kanala promocije
Način komunikacije
Postavljanje ciljeva
Mjerenje uspješnosti
Optimiranje aktivnosti
Sadržajni (content) marketing i društvene mreže
Specifičnosti društvenih mreža
Pozicioniranje vrsta sadržaja
Upravljanje sadržajem
Community management i oglašavanje
Specifično za pojedine društvene mreže
Mjerenje uspješnosti kroz interne i eksterne alate
Utjecaj oglašavanja na sveukupni rezultat
Pregled oglašivačkih sučelja i mogućnosti ciljanja
Studije slučaja
Community management
Oglašavanje

Predavač je Dino Oreški, managing partner i konzultant u firmi Consalta, suosnivač i također konzultant i u Udruzi eCommerce Hrvatska, s dugogodišnjim iskustvom iz područja digitalnog marketinga.

Webinar organizira HGK – ŽK Bjelovar, u suradnji s obrtom Digitalni rast.

Sudjelovanje na webinaru je besplatno, a prijaviti se možete prijavnicom u nastavku teksta. Nakon provjere prijava, na e-adresu koju ste naveli poslat ćemo pristupne podatke za webinar putem aplikacije MS Teams.

Rok za prijavu je petak, 11. lipnja, do 20 sati.

Natrag