Višenamjenska osobna iskaznica zaposlenika uključuje i Mastercard funkciju plaćanja

Datum objave: 18.01.2021.

Infineon Technologies AG zamjenjuje osobne iskaznice zaposlenika u svom sjedištu 'Am Campeon' prvim svjetskim rješenjem koje kombinira visoko osigurani pristup poslovnoj zgradi s fleksibilnim, beskontaktnim Mastercard funkcijama plaćanja.

Za integraciju funkcionalnosti plaćanja izravno na pametnu karticu, Infineon surađuje s Mastercardom, PayCenter GmbH i petaFuel GmbH.  Inovativni koncept takozvane Campeon kartice može se primijeniti i na druge tvrtke.

„Infineon je vrlo rano postavio standarde za moderno i kreativno radno okruženje s arhitekturom kampusa u svom sjedištu. To nastavljamo raditi s novim osobnim iskaznicama zaposlenika, ”rekao je Thomas Rosteck, predsjednik Infineonovog odjela Connected Secure Systems. „Beskontaktne tehnologije su prikladne i higijenske, što nikada nije bilo važnije od danas da bi nas zaštitilo od pandemije koronavirusa. Ali beskontaktna rješenja pametne zgrade koja kombiniraju više funkcija na jednoj kartici također postaju dugoročno sve važnija. ”

Pomoću Campeon kartice zaposlenici mogu ući u zgrade tvrtke i na radno mjesto, vršiti bezgotovinsko plaćanje ili prenositi svoju digitalnu posjetnicu pomoću NFC-a. U tu je svrhu prvi put razvijena osobna iskaznica tvrtke s Mastercard funkcijom plaćanja koja je u skladu s međunarodno korištenim EMV standardom. Kao rezultat toga, kartice ne rade samo u aparatima za kavu ili u restoranima tvrtke, već i izvan prostorija tvrtke na svih 70 milijuna prihvatnih mjesta Mastercarda širom svijeta. Osim toga, gosti također mogu koristiti svoje privatne bankovne kartice putem EMV infrastrukture na mjestu.

„Zadovoljan sam što smo zajednički uspjeli povezati nekoliko funkcija na jednoj kartici. Za zaposlenike je ovo praktično i prikladno. Otvoreni sustav plaćanja nudi prednost što se osobna iskaznica zaposlenika može koristiti i za plaćanje u svakodnevnom životu. Aplikacija VIMpay također se može koristiti za brzo i jednostavno učitavanje novca na kartice ”, rekao je Peter Bakenecker, predsjednik divizije za Njemačku i Švicarsku u Mastercardu.

Sigurnost čipa i otvoreni tehnološki standardi za rješenja pametnog pristupa

U središtu višenamjenskih korporativnih osobnih iskaznica je Infineonovo rješenje SECORA ™ Pay. Omogućuje brzu i učinkovitu proizvodnju certificiranih platnih kartica prema EMV standardima. Funkcija CIPURSE ™ integrirana u čip omogućuje siguran pristup zgradama tvrtke. Osim rješenja za pristup s visokim sigurnosnim zahtjevima, CIPURSE se koristi i u mnogim inovativnim sustavima tranzita, pristupa i pametnih gradova.

Davatelj usluga platnog prometa petaFuel odgovoran je za integriranje funkcije plaćanja Mastercard. Zaposlenici mogu koristiti svoju aplikaciju za mobilno plaćanje VIMpay da digitalno povežu svoj bankovni račun s karticom svoje tvrtke za izravno punjenje putem svog računala ili mobitela. Moguća su i mobilna plaćanja putem mobitela. Posebni terminali za punjenje u prostorijama tvrtke više nisu potrebni. Aplikacija VIMpay također pruža transparentan pregled svih transakcija i trenutnu kontrolu potrošnje.

“Zajedno s Infineonom i Mastercardom razvili smo inovativnu i multifunkcionalnu korporativnu karticu s beskontaktnom funkcijom plaćanja”, rekao je Ludwig Adam, glavni tehnički direktor petaFuela. „Povezivanjem s Mastercardom i postojećom infrastrukturom, naša aplikacija za mobilno plaćanje VIMpay nudi idealnu platformu za tvrtke i javne vlasti da uvedu pojedinačne pametne kartice

Natrag