Visa predstavila sigurnosna rješenja za sprječavanje zloupotreba

Datum objave: 07.11.2019.

Visa je lansirala set sigurnosnih rješenja u domenu plaćanja u cilju sprječavanja i onemogućavanja zloupotreba, i time otvorila novu dimenziju cyber-sigurnosti Središnje i Istočne Europe, Bliskog Istoka i Afrike (CEMEA), objavljeno je tijekom Visa Summita u Barceloni. Visa CEMEA Security Summit okuplja eksperte u oblasti rizika koji dolaze iz različitih sfera: financijskih institucija, trgovačke mreže i drugih pružatelja platnih usluga.

Nove usluge u sigurnosti plaćanja pomažu u zaštiti platnog ekosistema tako što otkrivaju i sprječavaju potencijalne prevare, koje su usmjerene na financijske institucije i trgovce. Ove nove usluge dostupne su klijentima kompanije Visa bez dodatnih troškova ili registracije, i rezultat su neprekidnih ulaganja Vise u razvoj tehnologije i mogućnosti koje ona donosi, poput AI (Artificial Intelligence). Nova rješenja proširuju listu postojećih beneficija koje klijenti Visa (financijske institucije i trgovci), ostvaruju zahvaljujući sudjelovanju u Visa globalnoj platnoj mreži.

“Sudionici u cyber kriminalu pokušavaju zaobiđi tradicionalne sisteme obrane od zloupotreba na više načina – krađom i prikupljanjem osobnih podataka korisnika, pribavljanjem privilegiranog pristupa podacima, ‘napadom’ na kanale razmjene informacija i slično“, rekao je Hector Rodriguez, regionalni menadžer za rizik, CEMEA, Visa. „Ova nova unapređenja u sigurnosti plaćanja rezultat su kombinacije platne i cyber inteligencije, tehnoloških mogućnosti, lekcija i iskustva stečenog tokom analiza i istrage potencijalnih i izvršenih zloupotreba. Zahvaljujući svim tim podacima i suradnji sa regulatornim i financijskim institucijama kreirali smo set rješenja u cilju da našim klijentima pomognemo da riješe najkritičnije točke u sustavu zaštite.” Prema podacima globalnog izvještaja konzultantske kuće Forester koji je naručila kompanija Visa, neovlaštena isplata/izvlačenje novca sa bankomata jedan je od najčešćih scenarija zloupotrebe vezanih za manipulaciju računima.

Natrag