;

VIG: Jasno poboljšanje svih ključnih pokazatelja

Datum objave: 04.09.2018.

Premije su porasle za +3,6 posto na oko 5,2 milijarde EUR. Dobit (prije oporezivanja) porasla je za +5,5 posto na oko 233 milijuna EUR, unatoč smanjenju vrijednosti u Rumunjskoj. Kombinirana kvota dodatno je poboljšana za -0,6 postotnih bodova na 96,3 posto.

Polugodišnji rezultati Vienna Insurance Group (VIG) za 2018. godinu pokazuju daljnje poboljšanje ključnih pokazatelja. „Stabilnost, pouzdanost i spremnost za budućnost kratak je sažetak naših ciljeva. Stalno poboljšanje ključnih pokazatelja potvrđuje da smo pouzdani, a ciljevi koji su prvobitno bili predviđeni za 2019. već su preneseni u ovu godinu. Sustavno upotrebljavamo svoj program upravljanja Agenda 2020 kako bismo i dalje bili spremni za budućnost.“, izjavila je Elisabeth Stadler, generalna direktorica Vienna Insurance Group.

VIG Grupa ostvarila je 5,2 milijarde EUR premije, što predstavlja povećanje od +3,6 posto u odnosu na prethodnu godinu. Ukoliko se isključi efekt smanjenja jednokratnih premija životnog osiguranja, povećanje iznosi solidnih + 5,7 posto. Svi su VIG-ovi poslovni segmenti pridonijeli značajnom povećanju premija pa tako Hrvatska, koja pripada ostatku segmenta SIE, bilježi dvoznamenkastu stopu rasta od +18,3 posto.

Dobit Grupe prije oporezivanja u odnosu na prethodnu godinu porasla je za +5,5 posto na oko 233 milijuna EUR. Kombinirana kvota Grupe nakon reosiguranja, isključujući prihode od ulaganja, zabilježila je daljnje znatno poboljšanje na 96,3 posto.

Na kraju prve polovice 2018. godine omjer solventnosti VIG Grupe bio je na izvrsnih 222 posto u odnosu na kraj 2017. kada je bio na 220 posto.

Vienna Insurance Group (VIG) vodeći je stručnjak za osiguranje u Austriji kao i u Srednjoj i Istočnoj Europi. Grupu, koja ima dugu tradiciju, snažne brendove i bliske odnose s klijentima, čini oko 50 društava u 25 država. VIG ima gotovo 200 godina iskustva u poslovanju s osiguranjem. S više od 25.000 zaposlenika, Vienna Insurance Group jasan je tržišni lider na svojem austrijskom tržištu i na tržištima SIE. Time je Grupa izvrsno pozicionirana kako bi iskoristila dugoročne mogućnosti rasta u regiji sa 180 milijuna stanovnika. Vienna Insurance Group ima najbolju ocjenu od svih društava u ATX-u, vodećem indeksu Bečke burze, a njezine dionice kotiraju i na Praškoj burzi.

Natrag