Vienna Insurance Group investirala u tvrtku koja radi na lijeku za koronavirus

Datum objave: 21.05.2020.

Vodeća osigurateljna grupa u Srednjoj i Istočnoj Europi, Vienna Insurance Group, investirala je u austrijsku biotehnološku kompaniju Apeiron Biologics AG, koja trenutno radi na lijeku za bolest izazvanu koronavirusom.

Bečka biotehnološka kompanija Aperion, specijalizirana za otkrivanje novih imunoterapija protiv raka te lijekova za teže respiratorne bolesti, zbog pandemije COVID-19 trenutno je fokusirana na razvoj lijeka protiv ove bolesti. Kao društveno odgovorna kompanija, Vienna Insurance Group odlučila je investirati u dionice Aperiona te pomoći u borbi protiv ove pandemije koja je pogodila cijeli svijet.

„Osnovni zadatak nas kao osiguratelja je zaštita ljudi od rizika. U trenutnoj situaciji zdravlje je u centru pažnje, a nama kao pružatelju životnih i zdravstvenih osiguranja, podrška u očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti glavni je prioritet. Naša investicija u Apeiron je smislena, dugoročna opcija koja nam omogućava da u stvarnom životu još jednom dokažemo naš prioritet da štitimo ono što je važno, dok istovremeno imamo na umu i naše poslovne ciljeve“, izjavila je Elisabeth Stadler, predsjednica Uprave VIG-a.

Vienna Insurance Group vodeća je osigurateljna grupa u Srednjoj i Istočnoj Europi. Zapošljava preko 25.000 zaposlenika u oko 50 tvrtki koje posluju u 30 zemalja. VIG razvija osigurateljna rješenja u skladu s osobnim i lokalnim potrebama, čime su zauzeli vodeću poziciju u osigurateljnoj industriji u Austriji te Srednjoj i Istočnoj Europi. Član VIG grupe u Hrvatskoj je Wiener osiguranje VIG d.d., koje je prema najnovojim rezultatima za travanj 2020. drugi osiguratelj na hrvatskom tržištu te vodeći osiguratelj u segmentu životnih osiguranja.
Više detalja o sudjelovanju Vienna Insurance Group u borbi protiv pandemije koronavirusa možete pročitati ovdje.

Natrag