;

Vienna Insurance Group dovršila akviziciju Merkura u BiH

Datum objave: 14.02.2018.

Kupoprodajni ugovor o potpunoj akviziciji Merkur osiguranja d.d. potpisan 30. listopada 2017. godine. Transakcija je zatvorena 8. veljače 2018. godine, nakon odobrenja lokalnih vlasti. Kao rezultat toga, Vienna Insurance Group (VIG) pomiče se s osme na treću poziciju na tržištu u Bosni i Hercegovini.

Merkur, koji se uglavnom bavi životnim osiguranjima, kupljen je od austrijskog Merkur International Holding AG. Kupnja će omogućiti VIG-u da proširi svoj asortiman proizvoda u Bosni i Hercegovini, koji je do sada uglavnom bio usmjeren na neživotna osiguranja. Predstavljen od dvije tvrtke, VIG je sada na drugom mjestu u segmentu životnih osiguranja u zemlji, s tržišnim udjelom od preko 25 posto.

Ključni aspekt akvizicije Merkura bila je regionalna prisutnost tvrtke u Federaciji Bosne i Hercegovine. U kombinaciji s grupnom tvrtkom Wiener Osiguranje, osnovanom 2011. godine koja prvenstveno posluje u Republici Srpskoj, bečka osiguravajuća skupina značajno je proširila svoj opseg u Bosni i Hercegovini. U trećem tromjesečju 2017. godine, dvije tvrtke ostvarile su kombinirani prihod od premija u iznosu oko 26 milijuna eura.

Natrag