Vienna Insurance Group dobiva sredstva EU-a za sveobuhvatni program kibernetičke sigurnosti

Datum objave: 05.06.2024.

Vienna Insurance Group (VIG) pokrenula je opsežan program za povećanje zaštite od rastućih cyber prijetnji. Tvrtke Grupe servisirat će tri centra kompetencije u Austriji, Poljskoj i Češkoj.

Inicijativu financijski podupire Europska unija kroz European Cybersecurity Competence Center. Rizik da ćete kao tvrtka biti pogođeni kibernetičkim napadom i dalje je u porastu.

Nove vrste napada koji se temelje posebno na umjetnoj inteligenciji, kao što su deepfakeovi, brzo rastu. U trenutnom “Izvješću o globalnom riziku 2024.” Svjetskog ekonomskog foruma, rizik od dezinformacija i dezinformacija putem umjetne inteligencije smatra se najvećim rizikom u sljedeće dvije godine, a kibernesigurnost zauzima četvrto mjesto među deset najvećih rizika.

Zaštita podataka o klijentima i sigurnost informatičkih sustava glavni je prioritet za Vienna Insurance Group, zbog čega su instalirani posebno sveobuhvatni sigurnosni sustavi koji zadovoljavaju najnovije zahtjeve.

“Metode i pokušaji vanjskih napada stalno se mijenjaju. Stoga smo uspostavili program Centra za kibernetičku obranu za cijelu Grupu kako bismo zaštitili naše poslovanje i klijente Grupe od rizika kibernetičkih napada i dodatno povećali razinu sigurnosti VIG-a. Jako nam je drago što EU prepoznaje naše aktivnosti i podržava program”, objašnjava Gerhard Lahner, glavni operativni direktor u upravnom odboru VIG-a.

Iza Cyber ​​Defence Center programa (CDC) stoji tim stručnjaka za informacijsku sigurnost koji štite tvrtku otkrivanjem, analiziranjem i sprječavanjem kibernetičkih prijetnji korištenjem poluautomatiziranih procesa i napredne tehnologije. IT sustavi Grupe kontinuirano se prate u potrazi za znakovima kibernetičkog sigurnosnog incidenta. CDC radi 24 sata na dan kako bi osigurao brz odgovor na sve prijetnje koje se pojave. VIG je uspostavio tri centra kompetencije za Grupu u Austriji, Poljskoj i Češkoj, koji sada pružaju usluge kompanijama Grupe. To će ojačati kapacitet cijele Grupe za prepoznavanje i sprječavanje sigurnosnih incidenata i povećati otpornost implementacijom novih sigurnosnih rješenja. Istodobno, centri izvrsnosti promiču prekograničnu razmjenu znanja i najboljih praksi unutar Grupe.

Program CDC-a dopunjen je informativnim događajima, kampanjama za podizanje svijesti za zaposlenike i partnere te mjerama širenja informacija u području digitalnih medija. Cilj je postići visoku razinu svijesti o kibernetičkoj sigurnosti među najvažnijim dionicima VIG-a.

Natrag