Ususret konferenciji “Financijsko tržište”

Datum objave: 12.05.2022.

25. znanstveno-stručna konferencija "Financijsko tržište" održat će se 19. i 20. svibnja u Opatiji te će i ove godine okupiti predstavnike financijskog sektora i uspješnih tvrtki.

Cilj konferencije je potaknuti razmjenu znanja, mišljenja i iskustva različitih profila sudionika te ubrzati gospodarske aktivnosti, poboljšati konkurentnost, potaknuti promišljanja o mogućnostima inovacija te kvalitetnijeg rasta i razvoja za dobrobit društva u cjelini.

Na ovogodišnjoj Konferenciji raspravljat će se o utjecaju uvođenja eura na bankarski i nebankarski financijski sektor, kao i o svim pripremnim aktivnostima koje se poduzimaju u cilju što kvalitetnijeg provođenja cjelokupnog procesa.

Na konferenciji će se analizirati aktualna događanja i izazovi za gospodarstvo koje je prouzročio ratni sukob u Ukrajini, te inflacijski pritisci potaknuti rastom cijena energenata i daljnja monetarna politika koja će imati važnu ulogu u procesu gospodarskog oporavka.

Izlaganjem pozitivnih ideja i projekata koji osnažuju tržišta kapitala nastojat će se motivirati gospodarstvenike na ulaganje u inovacije i razvoj jer samo pozitivni trendovi uz veliki trud mogu potaknuti još kvalitetnija gospodarska kretanja.

Organizator konferencije je Hrvatska udruga banaka uz programsko partnerstvo Hrvatske narodne banke i Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga.

Pročitajte više

Natrag