Univé i Sontaq sklopili partnerstvo

Datum objave: 05.05.2021.

Suočeni s rastućim cyber prijetnjama, Sontiqove usluge osiguranja Cyberscout® pružaju sveobuhvatnu i različitu podršku pružateljima osiguranja za srednja i mala poduzeća

Sontiq, lider u Inteligentnoj zaštiti identiteta (IIS), i Univé, veliko osiguravajuće društvo u Nizozemskoj, udružili su se kako bi za 1,1 milijun članova Unive pružili neposredan pristup cyber osiguranju i usluge zaštite od internetskog kriminala putem Sontiqovog proizvoda Cyberscout. Dizajnirano kako bi svojim članovima pomoglo u zaštiti i oporavku od štete prouzročene cyber kriminalom, partnerstvo pruža i osiguravajuću zaštitu od mnoštva kibernetičkih incidenata i 24-satnu pomoć službe podrške uživo, kao standard u svim policama neživotnog osiguranja.

Pandemija COVID-19 pokrenula je val cyber napada širom svijeta, dovodeći građane u rizik od prijevare i kršenja identiteta. Prema nizozemskom Državnom zavodu za statistiku, više od dva milijuna nizozemskih državljana svake je godine žrtva cyber kriminala – a taj je broj na brzom putu rasta. U SAD-u je više od trećine odraslih doživjelo krađu identiteta. Kako se svaka organizacija i pojedinac sve više oslanjaju na digitalnu tehnologiju, osiguratelji poput Univéa prepoznaju hitnu potrebu da zaštite svoje sve ranjivije kupce od cyber rizika.

“Naši se članovi suočavaju sa sve većim cyber rizicima u uvijek uključenom, uvijek povezanom svijetu i potrebna im je snažna prednost protiv rastuće sofisticiranosti cyber kriminalaca”, kazao je Marco Nanne, direktor Univé Schade. „Univé Cyberhulp danas je bitan proizvod koji će našim članovima ponuditi pomoć i zaštitu u trenutku kada im je najviše potrebno. Uz to, omogućavanje proaktivnog pristupa je imperativ, pa uvodimo podršku i edukaciju dostupnu 24 sata dnevno 7 dana u tjednu putem stručnjaka na Cyberscoutu za što robusniju zaštitu”.

Matt Cullina, voditelj odjela za globalno osiguranje u tvrtki Sontiq, primijetio je: „Potražnja za sveobuhvatnom internetskom pokrivenošću, proaktivnim uslugama i obrazovanjem raste kako među privatnicima tako i među malim poduzećima. Kako su mrežne prijevare i internetski kriminal sve rašireniji, Sontiq je putem Cyberscouta pomogao Univéu da brzo i samopouzdano izađe na tržište”.

Više od milijun osiguranika dobilo je rješenje Cyberhulp koje je na snazi od 8. veljače 2021. “Ovo je moderno kibernetsko rješenje koje mijenja pravila igre, a sadrži integrirane usluge internetske kibernetske podrške, obrazovne alate i pokrivenost cyber osiguranjem”, dodao je Tom Spier, komercijalni direktor globalnih tržišta u Sontiqu. “Ovaj model pružanja cybera na cijeloj platformi Univé značajan je skok naprijed za pružatelje osiguranja osobnih i malih poduzeća koji teže diferencijaciji na komodiziranom tržištu.”

Natrag