;

UNIQA osiguranje – „Zajedno kroz školska vrata, za djecu izliječenu od raka“

Datum objave: 04.09.2019.

Povodom početka nove školske godine, UNIQA osiguranje osiguralo je anatomske školske torbe, osnovni školski pribor i opremu za predstojeću školsku godinu, učenicima i studentima izliječenim od raka sa područja Tuzlanskog kantona.

Naime, aktivnost „Zajedno kroz školska vrata, za djecu izliječenu od raka“ realizirana je u suradnji sa „Udruženjem porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti „PIPOL“ Tuzla“ u sklopu projekta „Radost života“ koji tijekom 2019. godine na području Bosne i Hercegovine implementira UNIQA osiguranje s ciljem unaprjeđenja društvenog položaja djece, posebno djece i mladih koji dolaze iz ranjivih i naročito osjetljivih kategorija društva.

„Posljednji dan ljetnog raspusta u Tuzli, na veliko zadovoljstvo naše djece, mladih i njihovih roditelja, zajedno sa predstavnicima društveno odgovorne kompanije UNIQA osiguranje, upriličena je podjela četrdeset anatomskih školskih torbi, osnovnog školskog pribora i opreme za korisnike Udruženja koji dolaze iz svih općina i gradova Tuzlanskog kantona. Vidjeti sreću na licima naših đaka i studenata, od kojih će neki po prvi put u školskoj 2019./2020. ponovo sjesti u školske klupe nakon dugotrajnog liječenja i kućne izolacije, zaista je neprocjenjivo. Još jednom zahvaljujemo UNIQA osiguranju što su na ovaj način pružili podršku našim mališanima i mladima, a samim tim i njihovim porodicama imajući u vidu, generalno, kompleksnu socijalnu i ekonomsku situaciju u kojoj se nalazi naše društvo, te specifične potrebe ove populacije.“ – istaknula je Amra Saračević, direktorica Udruženja PIPOL.

Nakon uručenja donacije, heroine i heroji, zajedno sa svojim roditeljima, predstavnicima UNIQA osiguranja i Udruženja, oblikovali su „živu ljudsku vrpcu“ i pustili zlatne balone u zrak, u znak podrške mališanima i mladima koji se nalaze na bolničkom liječenju, u znak divljenja prema djeci i mladima koji su pobijedili rak, a posebno u znak sjećanja na sve prerano preminule mališane čije je djetinjstvo prekinuo rak. Na taj način obilježen je početak kampanje „Zlatni septembar“ koju provodi Udruženje PIPOL s ciljem obilježavanja mjeseca svjesnosti o pojavi malignih oboljenja u dječijem dobu.

„Zajedno kroz školska vrata, za djecu izliječenu od raka“ jedna je od 13 odabranih aktivnosti koje će UNIQA osiguranje financijski podržati u sklopu svog projekta „Radost života“. Podrška ranjivim skupinama djece, razvoj mladih, unaprjeđenje učenja i stjecanja znanja, uvođenje zdravih navika u svakodnevni život djece te promocija redovitih tjelesnih aktivnosti glavne su teme kojima se bave projekti odabrani za financijsku podršku u 2019. godini.

Natrag