;

UNIQA osiguranje ponovo uz Specijalnu olimpijadu Bosne i Hercegovine!

Datum objave: 21.02.2019.

Potpisivanjem ugovora sa Specijalnom olimpijadom Bosne i Hercegovine, UNIQA osiguranje postalo je ponosni sponzor i sigurni partner bosanskohercegovačkog tima na Specijalnim ljetnim olimpijskim igrama koje se održavaju u Abu Dhabiju od 08. do 22. ožujka.

“Drago nam je što nastavljamo dosadašnju podršku Specijalnoj olimpijadi Bosne i Hercegovine iz koje su potekli mnogi svjetski i olimpijski šampioni. Naša priča započela je prije dvije godine partnerstvom na Specijalnim zimskim olimpijskim igrama u Austriji. Zadovoljstvo je što imamo priliku ponovo pružiti podršku našim najhrabrijim sportašima koji svojom upornošću, puni energije i ljubavi, ostvaruju vrhunske rezultate. Svim našim reprezentativcima i njihovim trenerima želimo puno sreće i uspjeha u Abu Dhabiju. Sigurni smo da će i ovaj njihov nastup ostati zapažen i da će se vratiti s brojnim medaljama”, izjavila je Vildana Skorupan, marketing menadžer UNIQA osiguranja.
Direktorica Specijalne olimpijade Kada Delić-Selimović zahvalila se UNIQA osiguranju na odluci da podrži bh. reprezentativce u borbi za nova olimpijska odličja.

“Hvala UNIQA osiguranju na podršci koju smo dobili. Uvjereni smo da će naši sportaši na najbolji način opravdati dato povjerenje. Nastup na olimpijskim igrama je san svakog sportaša, pa se evo i našim olimpijcima uz podršku UNIQA osiguranja ostvaruje takav san”, izjavila je direktorica Specijalne olimpijade Kada Delić-Selimović.
Sportaši će se natjecati  u atletici, plivanju, stolnom tenisu i inkluzivnom nogometu. Delegaciju Bosne i Hercegovine na Specijalnim ljetnim olimpijskim igrama čine 33 člana: 19 sportaša, 6 trenera, 2 predstavnika Specijalne olimpijade BiH, doktor te 5 predstavnika na Globalnom samitu mladih lidera na kome će sudjelovati Edna Šunjić, Aldina Husejinović i Sanja Tanović, koje će ujedno predstavljati Europu/Aziju, kao i Sabina i Erna Šunjić koje će sudjelovati u Familijarnom inkluzivnom programu.

Specijalna olimpijada je najveći sportski pokret na globalnom nivou za osobe s intelektualnim poteškoćama, a ove godine na Specijalnim ljetnim olimpijskim igrama 2019. u Abu Dhabiju u 24 sportske discipline će se natjecati više od 7.000 sportaša iz 170 zemalja svijeta.

Natrag