UNIQA odlučila financijski podržati „male zelene“ projekte koji će doprinijeti očuvanju okoliša i edukaciji najmlađih generacija

Datum objave: 06.06.2023.

Između 150 projekata prijavljenih na natječaj za donacije „Radost života“ UNIQA osiguranja odabrano je 5 projekata koje će UNIQA financijski podržati u 2023. godini. Na natječaju su, sukladno uvjetima, odabrani projekti koji imaju pozitivan utjecaj na zaštitu okoliša, smanjenje otpada i očuvanje prirodnih zajednica.

Zaštita i očuvanje okoliša i održivo korištenje prirodnih resursa važne su teme današnjice i dio strategije društveno odgovornog poslovanja UNIQA osiguranja. Zbog toga je ove godine UNIQA odlučila financijski podržati upravo „male zelene“ projekte koji će doprinijeti očuvanju okoliša i edukaciji najmlađih generacija o važnosti očuvanja prirodnih resursa.

UNIQA provodi natječaj za donacije Radost života od 2017. godine i do sada je podržala 74 projekta s ukupno više od 212 tisuća eura.

Odabrani su sljedeći projekti:
• „Tinejdžeri kao kreatori zelenih promjena“, projekt Industijske strojarske škole Zagreb,
• „Plus tri“, Udruga more bez plastike, Lopar,
• „Čišćenje okoliša na poučnoj stazi Okićnica“, projekt HPD Kapela,
• „Dani apikulture – Sačuvajmo pčele uzgajajući medonosne biljke“, projekt pčelarske udruge Sladun Kutjevo,
• „Dravoljupci čuvaju Dravu na svoj način“, projekt Osnovne škole Ivan Goran Kovačić, Gornje Bazje.

S prijaviteljima odabranih projekata UNIQA će sklopiti ugovore o donaciji i popratiti realizaciju projekata. Priče o svim projektima koje je UNIQA dosad podržala, pozitivno utječući na društvo i zajednicu, mogu se pročitati na stranici Radost života.

 

Natrag