UNIQA Grupa pokreće HUB za međunarodne programe

Datum objave: 01.02.2024.

UNIQA Grupa pokreće HUB za međunarodne programe u Poljskoj, koji će biti centar kompetencija za 15 zemalja srednje i istočne Europe u kojima je osiguravatelj prisutan. Cilj je standardizirati ponudu za multinacionalne tvrtke koje osiguravaju svoje poslovanje u okviru međunarodnih programa i iskoristiti dugogodišnje iskustvo UNIQA Poljske u ovom području.

UNIQA IP HUB osnovan je za tvrtke iz srednje i istočne Europe (gdje je prisutna i UNIQA Grupa), koje zbog svog prekograničnog poslovanja zahtijevaju osiguranje ne samo za svoje domaće poslovanje, već i za rizike povezane s međunarodnim poslovanjem. UNIQA Poljska ponudit će međunarodne programe kao odgovor na zahtjeve za prijedlozima primljenim od lokalnih UNIQA tvrtki i njihovih suradnika brokera.

„Dugi niz godina vidimo velik potencijal rasta osiguranja imovine i nezgode za korporativne klijente – posebno u srednjoj i istočnoj Europi u kojoj broj poduzeća stalno raste. Mnogi od njih čak odlučuju djelovati izvan svoje matične zemlje. Na temelju našeg bogatog iskustva možemo pružiti standardiziranu ponudu koja zadovoljava potrebe naših međunarodnih klijenata”, kaže Wolfgang Kindl, član Upravnog odbora UNIQA grupe za međunarodna tržišta.

“Drago nam je što je iskustvo UNIQA Poljske prepoznato unutar Grupe jer nesumnjivo posjedujemo znanje i alate za profesionalno i učinkovito upravljanje međunarodnim programima osiguranja. Veliku važnost pridajemo kvaliteti suradnje s našim partnerima i znamo da oni to cijene”, poručio je Adam Łoziak, član upravnog odbora za korporativne klijente i stanovanje u UNIQA Poljskoj.

Međunarodni programi dogovaraju se pojedinačno i prilagođeni su potrebama klijenta, uzimajući u obzir specifičnosti njihovog poslovanja, vrijednosti imovine, teritorije, strukture, kao i zakonske propise u svakoj zemlji.

“Iznimno cijenimo suradnju s kolegama iz UNIQA Poljske i uvjereni smo da će ovaj prijedlog grupe koristiti i našim klijentima. U predloženom rješenju matično društvo upravlja međunarodnim programom u ime cijele grupe, što je mnogo lakše od pružanja osiguranja zasebno za svaku podružnicu. Ovo rješenje omogućuje bolju kontrolu rizika i osigurava jedinstven standard zaštite za sva društva grupe. Važno je napomenuti da svaka podružnica može uključiti lokalne zahtjeve u osiguranje, na koje obično utječu lokalni zakoni i praksa. IP HUB također olakšava koordinaciju prilagodbe potraživanja u slučaju međunarodnih lanaca opskrbe, kao i poštivanje poreznih i pravnih obveza povezanih s osiguranjem u svim zemljama u kojima tvrtka posluje”, objašnjava Mirna Lipovšćak, direktorica Službe za korporativno i affinity poslovanje UNIQA Hrvatska.

UNIQA Poljska, koja trenutno osigurava oko 90.000 poduzeća, lider je u stambenom osiguranju i drugi najveći pružatelj jamstava za osiguranje u zemlji. Suradnja tvrtke s gotovo 900 brokera osiguranja visoko je cijenjena zbog kontinuiranog poboljšanja, individualiziranog pristupa, poslovnog partnerstva i transparentnosti, prema istraživanju iz 2022. godine.

Natrag