;

U zvjezdanom stilu – Primam licitacije za mozak i jezik

Datum objave: 01.02.2010. Broj 1 | Godina 2010

Televizijska i radijska voditeljica Barbara Kolar obožava filmove i glazbu, a svaku slobodnu minutu i raspoloživu kunu troši na putovanja. Svim jutarnjim mrgudima koji slušaju Antenu Zagreb natjerat će osmijeh na lice, a gledateljima plesa i pjevanja sa zvijezdama njezino pojavljivanje jamči dobru zabavu. Stoga nas je zanimao drugi, financijski pogled na popularnu voditeljicu.

Koji oblik štednje vam najviše odgovara?

Nisam pretjerano štedljiva, ili barem ne na neki organiziran način. Imam određenu svotu novca u oročenoj štednji, ponešto u fondovima i dobar dio na računu – zlu ne trebalo. Iako sam u nekoliko navrata poslovno surađivala s osiguravajućim društvima i tvrtkama koje se bave financijskim konzaltingom, nažalost nikad nisam pokušala iskoristiti njihovo znanje za vlastitu dobrobit. No, barem uplaćujem dva životna osiguranja, s iskrenim uvjerenjem da ću doživjeti istek.

Jeste li razmišljali o tome što ćete s novcem kad isteknu te dvije police?

Budući da nisam stalno zaposlena, ne mogu se nadati nekoj mirovini, a kako planiram dugo i sretno živjeti, mislim da će mi trebati i neka sredstva za to. Pa ako se u međuvremenu slučajno besramno bogato ne udam ili uletim u lovu ne neki drugi jednako nevjerojatan način, po isteku police vjerojatno ću od tog novca podmirivati stanarinu, vodu i plin.

Mislim da bi osiguratelji pristali osigurati jedino moj mozak i jezik. Sve ostalo je toliko podložno promjenama da bi bilo teško sastaviti policu koja drži vodu

U koji biste se tip šopingholičarke ubrojili?

Ne znam bih li se uopće smjela deklarirati kao šopingholičarka s obzirom na to da mjesecima ne potrošim ni kunu izvan podmirivanja osnovnih životnih troškova. Ali kako je činjenica da to sve mogu nadoknaditi u nekoliko dana, pretpostavljam da sam malkice impulzivna, ha ha. Ugovore u banci potpisujem na sugestiju (ili nagovor, kako god to želite nazvati) osobne bankarice, a bez imalo razmišljanja uvijek uplaćujem kasko. Uskoro namjeravam nabaviti novi automobil na leasing, jer je moja knjigovotkinja zamalo dobila infarkt kad sam ovaj koji sada vozim kupila za gotovinu.

Obožavate putovanja, pretpostavljam da u tom slučaju uplaćujete putno zdravstveno osiguranje. Je li vam katkad zatrebala ta usluga i kakvo je iskustvo bilo?

Iskreno, putno zdravstveno osiguranje uplaćujem isključivo ako je to uvjet turističke agencije. Vi biste možda rekli da sam neodgovorna, a ja da sam – optimistična. Nikad ne putujem s mišlju da bi nešto moglo poći po zlu i iskreno – nikad i nije.

Iako puno radite, angažirani ste na radiju i televiziji, još uvijek ste honorarac. Ne volite se vezati za jednu tvrtku, želite profesionalnu slobodu, ili je posrijedi nešto treće?

Općenito mi se sviđa ta iluzija slobode – kao radim što hoću, kad hoću, koliko hoću i za koga hoću. U stvarnosti, radim s istim poslodavcima već godinama, ali nemam želju išta mijenjati u svom statusu.

Jedini nedostatak moje vožnje u maniri "jačeg spola" je da, kad mi nešto u prometu ide na živce, ne zazirem od rječnika debelo podložnog cenzuri

Kad je posrijedi osiguranje dijelova tijela, a čini se da ste kao voditeljica izloženi čestim medijskim komentarima na tu temu. Koji dio svog tijela smatrate najizloženijim, a stoga i najrizičnijim pa biste ga rado osigurali?

Mislim da bi osiguratelji pristali osigurati jedino moj mozak i jezik. Sve ostalo je toliko podložno promjenama da bi bilo teško sastaviti policu koja drži vodu. Osiguramo, recimo 93 cm guze. Mjesec dana polunormalno jedem i dođem na stotku – što onda ako se nešto dogodi baš s tih 7 cm? Tko je odgovoran? Tko to pokriva? Prekomplicirano…

Biste li se osigurali od loših kritika raznih novohrvatskih fashion gurua? Pa nakon svake neopravdane kritike, na vaš račun stiže svotica za nanošenje duševne boli…

Ma ne. Mislim, uvijek je zgodno kad ti ničim izazvano neka svota novca sjedne na račun. Ali kako kod mene nikad nije bilo kruha bez motike, vrlo je vjerojatno da nakon što bih sklopila takvu policu, više nikad nitko ne bi imao primjedaba.

Kakvom se vozačicom smatrate, a s obzirom na to da na posao idete ujutro rano oko 5 sati, vjerujem da i pospanost učini svoje.

Kažu moji prijatelji da vozim kao muškarac. U prijevodu – puni su povjerenja jer vozim prilično brzo, ali sigurno i odgovorno, pa rado sjede na suvozačkome mjestu. Kad sam umorna, za upravljačem sam dodatno oprezna, tako da to nije problem. Jedini nedostatak te vožnje u maniri "jačeg spola" je da, kad mi nešto u prometu ide na živce, ne zazirem od rječnika debelo podložnog cenzuri.

Natrag
Novo
izdanje!
godina XXI
broj 2/2019
*izdanje za Hrvatsku i Sloveniju.