U četvrtak i petak konferencija Financijsko tržište u Opatiji

Datum objave: 16.05.2023.

26. ZNANSTVENO-STRUČNA KONFERENCIJA “FINANCIJSKO TRŽIŠTE” održat će se 18. i 19. svibnja u Opatiji te će i ove godine okupiti predstavnike financijskog sektora i uspješnih tvrtki.

Cilj konferencije je potaknuti razmjenu znanja, mišljenja i iskustva različitih profila sudionika te ubrzati gospodarske aktivnosti, poboljšati konkurentnost, potaknuti promišljanja o mogućnostima inovacija te kvalitetnijeg rasta i razvoja za dobrobit društva u cjelini.

Na ovogodišnjoj Konferenciji raspravljat će se o aktualnim događanjima u svijetu i Hrvatskoj, postojećim inflacijskim pritiscima i daljnjoj monetarnoj politici kojom se nastoji obuzdati povijesno visoke stope inflacije. Analizirat će se učinci pristupanja Hrvatske europodručju na bankarski i nebankarski financijski sektor, kao i na cjelokupno gospodarstvo.

Izlaganjem pozitivnih ideja i analizom aktualnih projekata koji osnažuju tržišta kapitala nastojat će se motivirati gospodarstvenike na ulaganje u inovacije i razvoj u cilju poticanja još kvalitetnijih gospodarskih kretanja.

Organizator konferencije je Hrvatska udruga banaka uz programsko partnerstvo Hrvatske narodne banke i Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga.

Natrag