Tržišna pozicija Grupe Triglav na hrvatskom tržištu kontinuirano jača

Datum objave: 22.11.2021.

Tijekom tri kvartala 2021. godine Triglav osiguranje Zagreb realiziralo je 532,2 milijuna kuna (70,6 milijuna eura) bruto zaračunate premije, uz porast od 22% u odnosu na isti period prošle godine.

Tržišna pozicija Grupe Triglav na hrvatskom tržištu kontinuirano jača. Društvo je ostvarilo rast premije neživotnih osiguranja od 24%, dok je premija u životnim osiguranjima porasla za 3%. Društvo se svrstalo na 7. mjesto rang liste osiguratelja u Hrvatskoj prema visini premije i povećalo svoj tržišni udio za 0,5 postotnih bodova na 5,9%.

»Nakon završena tri kvartala poslovne 2021. godine i dalje rastemo znatno brže od rasta tržišta. Rastom i povećanjem tržišnog udjela posebno se ponosimo iz razloga što su ostvareni u još jednoj poslovno turbulentnoj godini na hrvatskom tržištu, a i šire. Uz sva procesno-poslovna opterećenja koja nosi premijski rast od gotovo 100 mil. kn, uspješno radimo na dodatnom poboljšanju i digitalizaciji prodajnih procesa, implementiramo nove poslovne projekte te radimo na unaprjeđenju odnosa s klijentima putem programa vjernosti Triglav klub, u kojem ostvarujemo sinergiju partnera, naših osiguranika i Triglav osiguranja kao osigurateljnog društva«,  izjavio je predsjednik Uprave Triglav osiguranja Zagreb Marin Matijaca.

Natrag