Swiss Re zadržava kapitalni vodeći položaj u industriji u prvoj polovici 2020. godine, unatoč značajnim štetama uzrokovanim koronavirusom

Datum objave: 31.07.2020.

Potraživanja i rezerve povezane s COVID-19 od 2,5 milijardi USD diljem Grupe rezultirali su neto gubitkom od 1,1 milijarde USD u prvoj polovici 2020. godine.

Neto prihod grupe, bez potraživanja i rezervi COVID-19, iznosio je 865 milijuna USD u prvoj polovici 2020. godine. Swiss Re zadržava svoju vrlo jaku kapitalnu poziciju, sa SST omjerom iznad ciljane razine od 220%.
Swiss Re izvijestio je o neto gubitku od 1,1 milijarde USD za prvu polovicu 2020. godine nakon rezervacija potraživanja i rezervi povezanih sa COVID-19 u iznosu od 2,5 milijardi USD. Ako se izuzme utjecaj gubitaka COVID-19, neto prihod iznosio je 865 milijuna USD za to razdoblje, što odražava snažne poslovne rezultate u cijeloj Grupi. P&C Re postigao je profitabilan rast premija i snažna obnove u poboljšanju tržišnih uvjeta. Preokret korporativnih rješenja je dobro u tijeku. Zatvaranje prodaje ReAssure Phoenix Grupi, najavljeno za 22. srpnja 2020., predstavlja ključni strateški korak za Grupu. Swiss Re zadržao je kapitalnu poziciju vodeću u industriji, s omjerom Grupe SST iznad ciljane razine od 220% od 1. srpnja 2020. godine.

Izvršni direktor Swiss Re’s Group, Christian Mumenthaler, rekao je: “Dok se izvanredna kriza uzrokovana COVID-19 odvija širom svijeta, dijelimo svoje simpatije onima koji su pretrpjeli osobni gubitak i financijsku neizvjesnost. Swiss Re daje svoj obol na olakšavanju oporavka od ove krize, radimo s mnogim dionicima širom svijeta na poboljšanju otpornosti na buduće velike sistemske rizike. Na temelju trenutnih informacija i oprezne analize našeg poslovanja i prepoznajući neizvjesnost trenutne pandemije, očekujemo da potraživanja i rezerve koje smo rezervirali u prvoj polovici 2020. godine pokriju većinu naših krajnjih šteta od COVID-19. Iako je utjecaj na našu zaradu značajan, on ostaje upravljiv, sve naše grane posluju dobro i naš kapitalni položaj omogućava nam da iskoristimo atraktivne mogućnosti na poboljšanju tržišta. “

Natrag