Swiss Re predlaže dividendu od 6,40 USD po dionici

Datum objave: 16.03.2023.

Swiss Re održava vrlo jaku kapitalnu poziciju; Omjer Grupnog švicarskog testa solventnosti (SST) od 294% od 1. siječnja 2023. Renato Fassbind i Susan L. Wagner neće se kandidirati za reizbor u Upravni odbor; svi ostali članovi predlažu se za reizbor na mandat od godinu dana. Swiss Re predlaže izbor Vanesse Lau i Pie Tischhauser za nove članice Upravnog odbora na jednogodišnji mandat

Swiss Re je danas objavio svoje godišnje izvješće za 2022., izvješće o održivosti i dnevni red za nadolazeću godišnju glavnu skupštinu dioničara (AGM) 12. travnja 2023. U skladu sa svojim prioritetima upravljanja kapitalom, Swiss Re se i dalje usredotočuje na osiguravanje vrhunske kapitalizacije, a istovremeno ostaje predan svojoj politici povrata kapitala i raspoređuje kapital u profitabilne prilike za rast. Kapitalna pozicija Grupe ostaje vrlo jaka s omjerom SST Grupe od 294% od 1. siječnja 2023.

U kombinaciji s pozitivnim poslovnim izgledima, Upravni odbor Swiss Re-a odlučio je predložiti dividendu od 6,40 USD po dionici. Kao što je ranije najavljeno, isplata dividende objavljuje se u američkim dolarima počevši od ove godine, kako bi se uskladila s valutom izvješća Swiss Re-a. Predsjednik Swiss Re-a, Sergio P. Ermotti, rekao je: “Iako je 2022. bila godina puna izazova, naša vrlo jaka kapitalna pozicija omogućuje nam da ispunimo svoju obvezu prema dioničarima predlažući dividendu od 6,40 USD po dionici. Uvjereni smo da je naše poslovanje dobro- pozicioniran za budućnost, a novi ciljevi za 2023., objavljeni prošlog mjeseca, odražavaju našu ambiciju da povećamo profitabilnost i stvorimo vrijednost za dioničare.”

Više

Natrag