Swiss Re održava svoju vodeću kapitalnu snagu u industriji

Datum objave: 30.10.2020.

Neto gubitak grupe smanjio se na 691 milijun USD za prvih devet mjeseci 2020. godine, jer je Swiss Re u Q3 ostvario neto prihod od 444 milijuna USD.

Isključujući potraživanja i rezerve COVID-19 od 3,0 milijarde USD (prije oporezivanja), neto prihod Grupe iznosio je 1,6 milijardi USD za devetomjesečno razdoblje
Swiss Re zadržava vrlo snažnu kapitalnu poziciju s omjerom Grupnog testa solventnosti (SST) od 223% od 1. srpnja 2020.
Snažan povrat ulaganja (ROI) od 3,4%, rezultat je toga što Swiss Re nastavlja uspješno upravljati volatilnošću globalnog tržišta.

Izvršni direktor grupe Swiss Re’s Christian Mumenthaler rekao je: „Pandemija COVID-19 i dalje ima dubok utjecaj na zajednice, obitelji i tvrtke širom svijeta, a mi suosjećamo sa svima pogođenima. Otkako je pandemija započela, temeljito smo pratili i razborito procijenili njezin utjecaj na našu Grupu. U prvoj polovici ove godine stvorili smo značajne rezerve. Na temelju razvoja od tada, vjerujemo da je naš pristup rezervi i dalje primjeren i odražava tekuću neizvjesnost oko utjecaja pandemije. Naše tvrtke ostvaruju pozitivne temeljne rezultate i pouzdano izvršavamo prioritete Grupe u poboljšanju tržišnih uvjeta. ”

U skladu s pretpostavkama priopćenim s polugodišnjim rezultatima, Grupa je u trećem tromjesečju dodatno pojačala rezerve COVID-19, dovodeći do ukupnog iznosa 3,0 milijarde USD na kraju devetomjesečnog razdoblja. Čak 67% ovih šteta  predstavljaju nastale, ali neprijavljene (IBNR) rezerve. Neizvjesnost oko mnogih čimbenika povezanih s pandemijom i dalje je visoka i mogla bi utjecati na razvoj šteta u narednim kvartalima, bilo pozitivno ili negativno, u odnosu na projekcije Swiss Rea.

Natrag