Swiss Re izvještava o neto dobitku od 333 milijuna USD u prvom tromjesečju

Datum objave: 30.04.2021.

Swiss Re izvijestio je o neto dobiti Grupe od 333 milijuna USD u prvom tromjesečju 2021. godine, jer su snažni temeljni rezultati svih poduzeća više nego nadoknadili gubitke povezane s COVID-19 (643 milijuna USD) i velikih prirodnih katastrofa (426 milijuna USD). Isključujući potraživanja i rezerve povezane s COVID-19, neto dobit Swiss Rea iznosila je 843 milijuna USD.

Izvršni direktor grupe Swiss Re’s Christian Mumenthaler rekao je: „Početkom 2021. godine zabilježen je rekordan broj smrtnih slučajeva povezanih s COVID-19 u mnogim zemljama, a naše misli idu onima koji su izgubili voljenu osobu. Pogubni ljudski danak od pandemije ogleda se i u financijskim rezultatima Swiss Re-a kao najvećeg svjetskog reosiguravatelja života i zdravlja. Dok nastavljamo podržavati svoje klijente i zajednice pogođene pandemijom, osnovni uspjeh svih naših poduzeća i dalje je vrlo snažan i podupire naše povjerenje. ”

Glavni financijski direktor grupe Swiss Re’s John Dacey rekao je: „Povratak profitabilnosti u ovom tromjesečju u našim poslovima s imovinom i nezgodama naglašava potencijal zarade našeg raznolikog poslovnog modela. Učinkovito smo apsorbirali povećani utjecaj smrtnosti na naše životno i zdravstveno poslovanje i zadržali vrlo snažnu kapitalnu poziciju. ”
Swiss Re ostvario je snažan ROI od 3,5% u prvom tromjesečju 2021. Rezultat ulaganja uglavnom je bio potaknut redovnim prihodima dopunjenim dobicima od procjena vlasničkih udjela. Rezultat je odražavao učinkovitu ravnotežu aktivnog upravljanja i očuvanja održivog dohotka.

P&C Re –  snažne performanse

P&C Re izvijestio je o neto prihodu od 477 milijuna USD u prvom tromjesečju, što je znatno više u odnosu na 61 milijun USD u istom razdoblju prošle godine. To je rezultat kontinuiranog poboljšanja cijena i discipliniranog preuzimanja ugovora, koji je sadržavao i velike prirodne gubitke od 316 milijuna USD, prvenstveno u vezi s američkim zimskim olujama. Ne računajući utjecaje COVID-19, neto dobit P&C Re iznosila je 509 milijuna USD.
Neto zarađene premije P&C Re porasle su za 5,7% na 5,0 milijardi USD, potaknute snažnim rastom novog poslovanja u 2020. godini, koji nastavlja zarađivati do 2021. godine.
ROE je iznosio 21,6%, a kombinirani omjer 96,5%, usprkos većim gubicima prirodnih katastrofa od očekivanih, kao i utjecajima COVID-19. Kao rezultat poboljšanja marži, P&C Re je na putu da postigne svoju normaliziranu1 procjenu kombiniranog omjera manju od 95% u 2021. godini.

Uspješna obnavljanja P&C-a u travnju

U travnju 2021. P&C Re obnovio je ugovore s premijom od 2,6 milijardi USD. To predstavlja povećanje od 20% u odnosu na posao koji je trebao obnoviti. P&C Re je postigao nominalni rast cijene od 4% u ovom krugu obnove. L&H Re nastavio je bilježiti značajne gubitke povezane s COVID-19 od 570 milijuna USD, potaknuti visokim stopama smrtnosti u SAD-u i drugim zemljama, a za prvi je kvartal 2021. godine prijavio neto gubitak od 184 milijuna USD.

U SAD-u je u prva tri mjeseca 2021. zabilježen najveći broj smrtnih slučajeva od početka pandemije, s više od 200 000 prijavljenih smrtnih slučajeva od COVID-19. Od ožujka prosječni dnevni mortalitet značajno je opadao kako napori cijepljenja napreduju.
Isključujući potraživanja i rezerve COVID-19, osnovno poslovanje tvrtke L&H Re postiglo je vrlo jake rezultate, s neto prihodom od 270 milijuna USD i ROE-om od 16,8%. To je potpomognuto snažnim performansama osiguranja u svim regijama i povoljnim rezultatima ulaganja.

Neto zarađene premije i prihodi od naknada povećali su se za 13,8% na 3,8 milijardi USD, prvenstveno potaknuti transakcijama dugovječnosti u EMEA regiji.
Za prvo tromjesečje 2021. godine Corporate Solutions izvijestila je o neto prihodu od 96 milijuna USD, u usporedbi s neto gubitkom od 166 milijuna USD u razdoblju prethodne godine, što je odraz nastavka uspješnog preokreta postignutog 2020. godine i smanjenog utjecaja s COVID -19 povezanih gubitaka.

Izvršni direktor grupe Swiss Re’s Christian Mumenthaler rekao je: „Svjedočili smo solidnom početku 2021. godine i očekujemo da će sva naša poduzeća i dalje pružati snažne osnovne performanse uz smanjenje gubitaka COVID-19. Posebno me ohrabruje poboljšanje profitabilnosti u našim poslovima s nekretninama i nesrećama, podržano snažnim obnavljanjem u poboljšanim tržišnim uvjetima. “

Natrag