Swiss Re Insurance-Linked Investment Management Ltd ulazi u strateško partnerstvo sa švedskim mirovinskim fondom Alecta

Datum objave: 11.01.2022.

Swiss Re Insurance-Linked Investment Management Ltd (SRILIM) uspješno se udružio s najvećim švedskim privatnim mirovinskim fondom Alecta kako bi osigurao ulaganje od 250 milijuna USD u svoju platformu za fondove iz 1863.

SRILIM, investicijski upravitelj platforme fonda iz 1863. i podružnica Swiss Re Ltd u potpunom vlasništvu, osigurao je znatnu investiciju od 250 milijuna USD od švedskog mirovinskog fonda Alecta, koji upravlja imovinom oko 2,6 milijuna klijenata.

Putem kapitalno učinkovitog formata fonda, Alecta može sudjelovati u poslovanju Swiss Re u slučaju prirodnih katastrofa i imati koristi od značajnog potencijala za diverzifikaciju, kao i od znanja o rizicima i stručnosti Swiss Re-a u pogledu osiguranja.

Martin Bisping, izvršni direktor SRILIM-a, rekao je: “Vrlo smo uzbuđeni što imamo Alectu kao strateškog partnera. Ovo označava značajnu prekretnicu, posebno u smislu prikupljanja sredstava, u još mladoj povijesti naše fondovske platforme iz 1863. godine, koja je postigla snažan investicijski učinak od svog pokretanja prije godinu dana. Uvjeren sam da ćemo ubrzati ovaj pozitivan zamah, budući da nastavljamo širiti naša partnerstva s alternativnim ulagačima kapitala, kao što je Alecta.”

Tony Persson, voditelj fiksnog prihoda i strategije u Alecti, rekao je: „Naš primarni fokus je na stvaranju atraktivnih dugoročnih povrata za naše kupce. Svojom imovinom upravljamo na učinkovit i održiv način, radeći s nekoliko odabranih partnera gdje vidimo relevantne mogućnosti ulaganja. Uvjereni smo da vrijednosni papiri povezani sa osiguranjem mogu generirati visokokvalitetne i nepovezane povrate i drago nam je surađivati ​​sa Swiss Re kako bismo iskoristili njegovu opsežnu stručnost u ovoj domeni. Veselimo se dugotrajnoj suradnji.”

Natrag