Swiss Re cilja na neto prihod prema IFRS-u od više od 3,6 milijardi USD za 2024.

Datum objave: 01.12.2023.

Prije prijelaza s US GAAP na računovodstveni standard IFRS, Swiss Re najavljuje nove financijske ciljeve za 2024. Reosiguranje imovine i nezgoda (P&C Re) cilja na prijavljeni kombinirani omjer manji od 87%. Reosiguranje života i zdravlja (L&H Re) cilja na neto prihod od 1,5 milijardi USD. Corporate Solutions cilja na prijavljeni kombinirani omjer manji od 93%. Cilj Grupe je višegodišnji povrat na kapital (ROE) prema MSFI-ju od više od 14%

Swiss Re najavljuje nove ciljeve prema IFRS-u, uključujući neto prihod od više od 3,6 milijardi USD za 2024. i višegodišnji ROE od više od 14%.
Glavni izvršni direktor grupe Swiss Re, Christian Mumenthaler, rekao je: “Naš težak rad na povećanju otpornosti zarade isplatio se značajno poboljšanom profitabilnošću u svim našim osnovnim poslovima. Swiss Re je u dobroj poziciji da ima koristi od ekonomičnijeg pogleda koji pruža računovodstveni standard IFRS , što se odražava u danas objavljenim ciljevima.”

Bolji odraz moći zarade i veći kapital

Prijelaz s US GAAP na MSFI pruža Swiss Re priliku da pokaže vrijednost svog poslovanja. Nova računovodstvena osnova imat će pozitivan učinak na krajnji rezultat jer će bolje odražavati moć zarade L&H Re-a, te na njegovu bilancu eliminirajući sistemske računovodstvene nepodudarnosti prema US GAAP-u. Kao rezultat toga, pozicija dioničarskog kapitala bit će znatno veća.

Grupa cilja na neto prihod prema MSFI-ju od više od 3,6 milijardi USD za 2024., od čega se očekuje da će L&H Re doprinijeti s 1,5 milijardi USD. P&C Re cilja na kombinirani omjer prema MSFI-ju manji od 87% za 2024.[1]. Corporate Solutions cilja kombinirani omjer prema MSFI-ju manji od 93% za 2024. [1,2]. Swiss Re cilja na višegodišnji IFRS ROE od više od 14%.

Najavljeni financijski ciljevi odražavaju cilj Swiss Re-a da bude održivo pozicioniran na višoj granici najboljeg raspona procijenjenih rezervi u svojim P&C poslovima. To će biti potpomognuto uvođenjem rezerviranja za neizvjesnost za nove poslove. Očekuje se da će implementacija imati negativan učinak na dobit nakon oporezivanja u 2024. od približno 0,5 milijardi USD[3].
Swiss Re zadržava svoje prioritete upravljanja kapitalom, s ciljem povratka na održivi rast dividendi. Snažan SST omjer Grupe od 314%[4] neće biti pod značajnim utjecajem promjene računovodstvenog standarda.
Swiss Re će izvještavati prema MSFI od 2024.

Natrag