Swiss Re bilježi snažnu dobit od jedne milijarde USD u prvoj polovici 2021

Datum objave: 30.07.2021.

Bez gubitaka uzrokovanih COVID-19, neto prihod Grupe od 1,7 milijardi USD i povrat na kapital (ROE) od 13,4%. Zabilježen je P&C Re neto prihod od 1,2 milijarde USD.

Swiss Re izvijestio je o neto prihodu Grupe od 1,0 milijarde USD i ROE-u od 8,2% u prvoj polovici 2021., s vrlo snažnim učinkom u poslovima s nekretninama i žrtvama uslijed sve manjih utjecaja povezanih s COVID-19. Bez gubitaka povezanih s COVID-19, neto prihod Swiss Re iznosio je 1,7 milijardi USD, u usporedbi s 865 milijuna USD u istom razdoblju prethodne godine.

Izvršni direktor Swiss Re’s Group Christian Mumenthaler rekao je: „Vrlo smo zadovoljni poboljšanom profitabilnošću koju je Grupa postigla u prvoj polovici ove godine. Usredotočenost na kvalitetu portfelja u P&C Re daje vrlo snažne rezultate, a mi ubiremo plodove naših odlučnih radnji koje su korporativna rješenja vratile na pravi put. Iako na L&H Re još uvijek utječu potraživanja povezana s COVID-19, jer podržavamo naše klijente i društvo tijekom ove pandemije, osnovno poslovanje i dalje dobro posluje. Sva naša poduzeća rastu, a naša vrlo snažna pozicija kapitala omogućuje nam da tražimo atraktivne mogućnosti u svim područjima poslovanja”.

Financijski direktor Swiss Re’s Group, John Dacey, rekao je: „Naš P&C segment je na pravom putu da ispuni svoje ambiciozne ciljeve kombiniranog omjera za ovu godinu. U L&H Re-u trenutačno vjerujemo da će napredak globalnih programa cijepljenja dovesti do smanjenja gubitaka od COVID-19 u nadolazećim tromjesečjima. Upravljanje imovinom Swiss Rea nastavlja s uspjegom na financijskim tržištima i donosi snažne prinose Grupi. ”

Swiss Re izvještava o solidnom rastu premije i snažnim ulaganjima

Neto zarađene premije i prihodi od naknada za Grupu povećali su se za 7,6% na godišnjoj razini na 20,8 milijardi USD. Povećanje je potaknuto rastom u P&C Re te značajnim transakcijama dovršenim u L&H Re. Pri stalnim tečajevima, premije i naknade povećane su za 3,2%.

Swiss Re je u prvoj polovici 2021. ostvario ROI od 3,2%. Rezultat ulaganja uvelike je potaknut ponavljajućim prihodom, kao i dobicima od vrednovanja kapitala. Grupa nastavlja s aktivnim upravljanjem portfeljem, dok daje prioritet očuvanju održivog prihoda u stalnom okruženju s niskim prinosima.

Gubici uzrokovani pandemijom COVID-19 smanjili su se na 870 milijuna USD u prvoj polovici 2021. godine sa 2,5 milijardi USD u istom razdoblju 2020. Velika većina trenutnih gubitaka pripisuje se poslu L&H Re, dok je utjecaj na P&C Re  bila minimalna u prvih šest mjeseci 2021. Swiss Re očekuje da će gubici povezani s COVID-19 u imovini i poslovima sa nezgodama biti manji od 200 milijuna USD do kraja 2021. godine.

Iako su u ovom trenutku vrlo neizvjesne, preliminarne procjene dva značajna događaja u srpnju – poplave u Europi i socijalni nemiri u Južnoj Africi – trenutno ukazuju na kombinirani trostrukoznamenkasti gubitak od milijun američkih dolara za Swiss Re. Taj iznos ostaje unutar očekivanja Grupe za velike gubitke u trećem tromjesečju.

 

Natrag