;

Švicarci su me natjerali da intenzivno pratim tečajnu listu

Datum objave: 01.11.2011. Broj 10 | Godina 2011

[ Nataša Gajski Kovačić ]

 
Društvo iz Hladnog piva trenutačno po Hrvatskoj promovira sedmi studijski album Svijet glamura. Reakcije publike na album su iznimne, što se pokazuje i na popunjenim koncertima. Iza njih je cijeli niz malih koncerata, ali i veliki koncerti po arenama – u Zagrebu i Splitu. 
Razgovarali s Milom Kekinom, frontmenom Hladnog piva, uoči nastavka turneje "Kud pivo tud’ i ja". 
 
Kakvi su vaši dojmovi o dosadašnjem tijeku turneje i odazivu publike?
Zasad je odlično, iznad svih očekivanja. Splitska i zagrebačka arena bile su solidno popunjene, očekuju nas još koncerti u Slavonskom Brodu, Rijeci, Varaždinu…
 
Na zagrebačkom ste koncertu publici rekli da su vas novinari pitali kako to da jedan punk rock band nastupa u Areni, jer su neki čak mislili da nećete uspjeti popuniti taj prostor?
Postoje neke predrasude da bi rockeri ili punkeri trebali nastupati samo po malim klubovima, no mi smo htjeli pokazati da rock bend može napuniti ovakav prostor i da on nije rezerviran samo za folk zvijezde. 
Željeli smo nastupiti u tako velikoj dvorani, no sada kad smo i to odradili, opet ćemo nastupati i u manjim dvoranama i klubovima. 
 
Kako se pripremate za koncerte, imate li neku posebnu pripremu – meditirate ili nešto slično?
Nema neke posebne pripreme. U Areni smo, primjerice, imali prostoriju za zagrijavanje, no osobno volim kad se prije koncerta mogu sam koncentrirati u miru. Sve što želimo napraviti na koncertu dogovorimo u pola sata prije samog koncerta. 
 
Uz toliku koncertnu aktivnost preostaje li vam vremena za obitelj?
Sviramo petkom i subotom, tako da puno vremena provodim s obitelji. Nismo mi neki američki bend koji odlazi na koncertnu turneju po Americi, pa ih nema doma po nekoliko mjeseci. Mislim da sam uz ovaj posao više sa svojom obitelji nego da radim uobičajenim radnim vremenom. 
 
A kada smo već kod posla, kako se nosite s financijama? Je li od ovog posla lakše egzistirati ili se mučite kao i većina Hrvata s kreditima, minusima, računima? U  svojoj pjesmi "Bilo koji broj" pjevate "nisam kreditno sposoban za stan dvosoban…", jeste li u realnosti kreditno sposoban za stan dvosoban?
Imam problema s financijama kao i svaki prosječan Hrvat. Što se kredita tiče, imam kredit, i to u "švicarcima",  pa intenzivno pratim tečajnu listu. No, inače me u životu vodi strategija da se raširim onoliko koliko sam dug, ili kako se to već kaže. Ne trošim više nego što imam, ili što znam da mogu potrošiti.  
 
Otme li se ipak katkad shopping kontroli – kupujete li većinom vi ili supruga?
Kupujemo oboje, no nisam sklon neracionalnoj potrošnji. Pazim na potrošnju jer dugo sam živio sam  i naučio sam biti odgovoran prema novcu i odgovorno trošiti. 
Uostalom, ni moj horoskopski znak  – Jarac ne dopušta mi nekontroliranu kupnju. Jarcima nije osobina da neracionalno troše. 
Uz to, nemam mamu i tatu koji će mi uskočiti s hrpom love ako zapnem financijski, tako da se moram pouzdati u sebe. 
 
Kako stojite s osiguranjima, što mislite o njima?
Sve što je obveza, uplaćujem – i mirovinsko i zdravstveno osiguranje, no neka druga osiguranja nemam. Ne mislim da su loša, naprotiv, ali nekako nemam vremena baviti se njima i procijeniti što bi mi određena osiguranja značila.  
Štedite li?
Trenutačno nisam u mogućnosti štedjeti, ali podržavam štednju. Jednako kao što podržavam i lakokaloričnu prehranu, samo ni štednju ni lakokaloričnu prehranu ne prakticiram osobno. 
Natrag
Novo
izdanje!
godina XXI
broj 2/2019
*izdanje za Hrvatsku i Sloveniju.