Svakodnevno osluškujemo potrebe osiguranika

Datum objave: 20.01.2014.


Radimo na razvoju i usavršavanju naših djelatnika i ne mislim da se financijski stabilno društvo može ugroziti dolaskom nove konkurencije. I do sada smo imali odlične rezultate unatoč postojećoj velikoj konkurenciji na našem tržištu, rekla je predsjednica Uprave Jadranskog osiguranja Sanja Ćorić za Novogodišnji retrovizor tržišta osiguranja časopisa Svijet osiguranja

Jadransko osiguranje 2013. bilježi iste rezultate kao i godinu prije. S obzirom na situaciju i blagu stagnaciju neživotnih osiguranja na razini grupacije, jeste li zadovoljni ostvarenim?
Jadransko osiguranje i ove je godine imalo rezultate iznad rezultata tržišta neživotnih osiguranja u Republici Hrvatskoj. Uvažavajući gospodarsku situaciju, koja uvelike utječe na poslovanje, kako tvrtki tako i pojedinaca, odnosno naših osiguranika, nastojimo napraviti prilagodbe u vlastitom poslovanju i biti pravi osigurateljni partner.

Pretežni dio vašeg poslovanja odnosi se na autoosiguranja i neizbježno je da će i vas konkurencija natjerati na liberalizaciju. Imate li već spremnu ponudu i kada namjeravate izaći s njom na tržište?
Našu ponudu prilagođavamo stanju na tržištu, a posebno našim osiguranicima,svakodnevno osluškujući njihove potrebe. Proširujemo pokrića po polici autoodgovornosti uvođenjem novih proizvoda, kao što su police osiguranja zaštite stečenog bonusa i polica osiguranja osobne štete vozača – AO exclusive, a u skorije vrijeme uvodimo i nove promjene.Naši osiguranici uvidjeli su i važnost financijske stabilnosti osiguravajućeg društva kojem poklanjaju svoje povjerenje, posebno zbog uvođenja novih zakonski odredbi i činjenice o deseterostrukom povećanju osigurateljne zaštite uvedene ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju. Osim toga, stalno radimo na ponudi i novim proizvodima po ostalim vidovima osiguranja koje prilagođavamo tržištu Europske unije.

Strahujete li od nove konkurencije, kojoj je ulazak Hrvatske u EU širom otvorio vrata za dolazak na naše tržište?
Jadransko osiguranje je osiguravajuće društvo koje već dvadeset godina gradi svoj ugled na osigurateljnom tržištu, razvija prodajnu mrežu uvažavajući specifičnosti i navike osiguranika na pojedinim područjima. Radimo na razvoju i usavršavanju naših djelatnika i ne mislimo da se financijski stabilno društvo može ugroziti dolaskom nove konkurencije. I do sada smo imali odlične rezultate unatoč postojećoj velikoj konkurenciji na našem tržištu.

Razgovor je preuzet iz tiskanog izdanja Svijeta osiguranja broj 12/2013.

Natrag