Održani 6. Srpski dani osiguranja: Industrija održala stabilnost

Datum objave: 21.11.2022.

Srpski dani osiguranja: „Nije sve u svoje vrijeme, već sve u tvoje vrijeme“

Industrija osiguranja igra vitalnu ulogu u ekonomiji i borbi protiv klimatskih promjena. Osiguravajuća društva snažno ohrabruju još jače partnerstvo između javnog i privatnog sektora, što je najvažnije za financiranje investicija potrebnih za dobrobit zemlje, za razmjenu znanja, podatke i iskustvo kako bi se ojačala država blagostanja i osigurala lakša ekološka tranzicija – dio je zaključaka sa zatvaranja 6. Srpskih dana osiguranja koji su ove godine održani na Zlatiboru.

„Кao osiguratelji odgovorni smo prema svojoj zemlji, našoj zajednici, korisnicima osiguranja, zaposlenima, kao i prema našem regulatoru. Sada je vrijeme da se ide naprijed, imajući u vidu izazove koji su pred nama, pod uvjetom da su snaga i razvoj zemlje i ekonomskog sistema striktno povezani sa solidnošću i napretkom industrije osiguranja, kojoj je potreban stabilan politički, pravni, ekonomski i regulatorni okvir“, naglasio je Frančesko Maši, predsjednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja na zatvaranju ovogodišnje konferencije.

Maši je istaknuo i dodatne važne zaključke – da su otvaranje radnih mjesta i stvaranje bogatstva od izuzetne važnosti i da bi trebali  biti  u srcu i ekonomske politike i poslovnih strategija, da udruživanje snaga između javnog i privatnog sektora može promijeniti igru u razvoju privrede i naprednog tržišta kapitala, u cilju privlačenja stranog kapitala i podrške domaćim investicijama, kao i da postoji mnogo aktivnosti kako bi se uklonile prepreke ekonomskoj i socijalnoj konvergenciji i kako bi se blagovremeno pozabavilo ekološkim pitanjima, ali potrebna je pragmatičnost i da se osigura održiva tranzicija i s ekonomskog stanovišta.

Istovremeno, Maši je naglasio i da je pandemija teško pogodila živote svih građana, dok je s druge strane definitivno podigla svijest o značaju zdravstvene zaštite, kao i potrebi da osiguravajuća društva podrže javni sektor i potrebe građana za zdravstvene potrebe i rastuću potražnju za visokokvalitetnom privatnom njegom.

Dodao je i da industrija osiguranja, po najvažnijim pokazateljima u prethodnih deset godina bilježi natprosječan rast i u uvjetima dodatnog otežanog poslovanja izazvanog globalnom neizvjesnošću tijekom ove godine njena stabilnost je očuvana.

Natrag