SorS se zbog koronavirusa ipak neće održati ove godine

Datum objave: 10.08.2020.

Online putem održana je izvanredna Skupština udruženja SORS, na kojoj je došlo i do promjene u vodstvu te je donijeta odluka o neodržavanju SorS-a ove godine zbog epidemije koronavirusa.

Na 30. izvanrednoj sjednici Skupštine Udruženja SORS održanoj u petak za predsjednika Skupštine izabran je dosadašnji zamjenik predsjednika Edib Galijatović, predsjednik Uprave Triglav osiguranja d.d. Sarajevo. Za zamjenika predsjednika Skupštine izabran je Nebojša Šćekić, izvršni direktor Sava osiguranja a.d. Podgorica.

Predsjednik i zamjenik predsjednika izabrani su jednoglasno. Za njih je glasalo svih 31 članova koliko ih je sudjelovalo na Skupštini. Inače Skupština broji 33 člana.

Donesena je i jednoglasna Odluka o neodržavanju 31. SORS-a 2020 zbog Covida-19, s tim da će se članovima Udruženja distribuirati Zbornik radova koji je bio u pripremi za SorS 2020.

“Čestitam novoizabranim predsjedniku Skupštine Udruženja Edibu Galijatoviću i zamjeniku predsjednika Skupštine Udruženja  Nebojši Šćekiću na izboru. Na veliku žalost svih nas, ovogodišnje susrete smo morali otkazati iako sam se radovao ponovnom viđenju s vama ovdje u Sarajevu. Ujedno, dosadašnjem predsjedniku Skupštine Udruženja Marku Jazbecu se zahvaljujem na radu i odličnoj saradnji u njegovom mandatu. U ovim okolnostima ograničenog kretanja i ograničenih mogućnosti možemo se samo sa zadovoljstvom sjetiti boravka u Ljubljani kada je Marko Jazbec kao zamjenik predsjednika Skupštine bio domaćin 25. sjednice Skupštine te su se on i Sava RE pokazali kao sjajni domaćini. Naravno, i sva ostala druženja uz sjednice Skupštine su bila izvanredna i nadam se da ćemo uskoro moći nastaviti s radom Udruženja na uobičajeni način i da ćemo se moći i okupiti, raditi, razgovarati i družiti se”, rekao je Zlatan Filipović, generalni sekretar Udruženja.

Na Skuštini je usvojen i zapisnik s 29. sjednice Skupštine.

 

 

Natrag