;

Snažan rast premije i dobiti

Datum objave: 04.04.2019.

Na kraju 2018. godine Wiener Städtische osiguranje u Srbiji ostvarilo je ukupnu bruto premiju od 11,6 milijardi dinara, a ostvarena je dobit prije oporezivanja u visini od 673,2 milijuna dinara

Na kraju 2018. godine Wiener Städtische osiguranje u Srbiji ostvarilo je ukupnu bruto premiju od 11,6 milijardi dinara, a ostvarena je dobit prije oporezivanja u visini od 673,2 milijuna dinara. Kombinirani racio kod neživotnih osiguranja iznosi 95,3 postoo, a profitna margina kod životnih osiguranja 7,6 posto. Ovo je najbolji godišnji rezultat koji je kompanija ostvarila od 2003. godine i početka rada u Srbiji.

„Rezultat u prethodnoj godini još jednom dokazuje opravdanost našeg poslovnog modela zasnovanog na ciljevima stabilnog i profitabilnog rasta. Zahvaljujući izuzetnom angažmanu svih članova tima, a računajući i pozitivne efekte pripajanja AXA kompanija iz 2017. godine, ostvarili smo najbolji godišnji rezultat otkako poslujemo u Srbiji. Imajući u vidu visoku tržišnu poziciju i snažne ambicije, ove stope rasta su veliko dostignuće i istovremeno odraz rastućeg povjerenja koje korisnici usluga imaju prema nama. Pred nama je period još veće odgovornosti, da ukazano poverenje klijenata nastavimo opravdavati uz ostvarenje planova, koje će nam omogućiti dugoročnu stabilnost i prosperitet“, izjavio je Zoran Blagojević, predsjednik Izvršnog odbora Wiener Städtische osiguranja.

Ukupna premija povećana je za 6,75 posto. U segmentu neživotnih osiguranja ostvaren je rast premije od 13,7 posto, a nositelji visokog rasta su dobrovoljno zdravstveno osiguranje (+30 posto), kasko (+19,9 posto), osiguranje od autoodgovornosti (+13,5 posto) i osiguranje imovine (+11,7 posto). Premija životnih osiguranja niža je za 3 posto u odnosu na kraj 2017. godine. Razlog tome je prodaja jednokratnih polica životnog osiguranja, koje zbog nepovoljne situacije na financijskom tržištu, nisu u fokusu kao prethodnih godina. Ostvareni rezultati učvrstili su kompaniju na poziciji broj četiri na tržištu s tendencijom daljeg rasta, dok na tržištu životnih osiguranja Wiener Städtische osiguranje zauzima drugo mesto.

Osnovano kao greenfield investicija Vienna Insurance grupe (VIG), Wiener Städtische osiguranje posluje u Srbiji od 2003. godine. Ima više od 1.200 zaposlenih u preko 40 poslovnica širom zemlje.

Natrag
Novo
izdanje!
godina XXI
broj 2/2019
*izdanje za Hrvatsku i Sloveniju.