Šef Twittera obećao milijardu dolara za borbu protiv koronavirusa

Datum objave: 09.04.2020.

Izvršni direktor Twittera, Jack Dorsey, izjavio je u utorak da će donirati kapital od jedne milijarde dolara u svojoj drugoj tvrtki, Square, kako bi financirao aktivnosti borbe protiv koronavirusa i drugih dobrotvornih organizacija nakon što pandemija prođe.

Dorsey je rekao da je taj iznos jednak otprilike 28 posto njegove trenutne neto vrijednosti, što bi bilo oko 3,6 milijardi dolara. Dodao je da bi želio kroz svoj fond, Start Small, podržati pitanja poput zdravlja i obrazovanja djevojčica, kao i ideju o univerzalnom osnovnom dohotku. “Univerzalni osnovni dohodak je sjajna ideja koja zahtijeva eksperimentiranje. Zdravlje i obrazovanje djevojčica ključni su za ravnotežu”, rekao je u nizu tweetova.

Dorsey tvrdi da koristi svoj udio u Squareu, platnoj platformi, jer je veći od njegovog kapitala u Twitteru. “Zašto sada? Potrebe za ovim postaju sve hitnije i želim vidjeti učinak tijekom svog života. Nadam se da će ovo inspirirati druge na nešto slično. Život je prekratak, pa učinimo sve što danas možemo kako bismo pomogli ljudima “, rekao je.

Dorsey je objavio poveznicu na Google dokument, za koju je rekao da će biti ažurirana kako bi pokazala gdje novac ide u pokušaju da se održi transparentnost.

Natrag