Sedma konferencija o pravu i politici tržišnog natjecanja

Datum objave: 10.01.2022.

Konferencija se održava u spomen na prof. Vedrana Šoljana, a naziv je: Novi trendovi i (stari) provedbeni izazovi – jesmo li spremni za novu eru?

Sedma konferencija o pravu i politici tržišnog natjecanja: Novi trendovi i (stari) provedbeni izazovi – jesmo li spremni za novu eru?, održat će se 12. i 13. svibnja, u hotelu Ambasador, u Opatiji.

Konferencija se održava u spomen na profesora Vedrana Šoljana (1962. – 2008.), jednog od začetnika hrvatskog prava tržišnog natjecanja. Konferencija tradicionalno omogućava prostor za diskutiranje o novostima u području prava tržišnog natjecanja, s fokusom na centralnu i istočnu Europu (CEE) i jugoistočnu Europu (SEE).

Ovogodišnje teme uključuju e-trgovinu i vertikalna ograničenja, reformu horizontalnih smjernica, zakon o digitalnim tržištima i e-platforme, pravo obrane u pravu tržišnog natjecanja, izazove u primjeni prava tržišnog natjecanja u CEE i SEE zemljama te novosti u pravu tržišnog natjecanja u CEE / SEE regiji. Službenu stranicu konferencije možete pronaći na POVEZNICI, gdje možete pronaći sve informacije o konferenciji.

Ove će se godine prvi put, drugog dana konferencije održati poludnevni paralelni program “Trening o usklađenosti s pravom tržišnog natjecanja – što se smije, a što ne”. Renomirani hrvatski odvjetnici u ovom području održat će ovaj trening, koji će obuhvatiti temeljne hrvatske i EU propise o zaštiti tržišnog natjecanja (uključujući zlouporabu vladajućeg položaja, kartele i ostale zabranjene sporazume, prijavu koncentracija, itd.).

Konferencija će omogućiti forum za raspravu stručnjacima u području prava tržišnog natjecanja – predstavnicima nadležnih tijela, sucima, odvjetnicima, korporativnim pravnicima, pravnim savjetnicima i ostalim pravnim stručnjacima iz cijele Europe, u vezi novosti u primjeni EU prava tržišnog natjecanja.

Izuzetni govornici na konferenciji dolaze iz gotovo svih relevantnih institucija i segmenata uključujući OECD, Europsku komisiju, Sveučilišta, razne industrije i regulatorna tijela iz cijele regije i Europe.

Teme konferencije:

  • e-trgovina i vertikalna ograničenja,
  • reforma horizontalnih smjernica,
  • Zakon o digitalnim tržištima i e-platforme,
  • pravo obrane u pravu tržišnog natjecanja,
  • analiza sustava provedbe prava tržišnog natjecanja u centralnoj i istočnoj Europi (uključujući poziv na dostavu radova),
  • trening o usklađenosti s pravom tržišnog natjecanja,
    aktualnosti u CEE i SEE regiji.

Više informacija

 

Natrag