;

Sava Re preuzela Energoprojekt Garant

Datum objave: 12.03.2018.

Sava Re potpisala je ugovor o kupnji većinskog udjela osigurateljnog društva Energoprojekt Garant iz Beograda s beogradskom tvrtkom Energoprojekt Holding u studenom prošle godine, dok je suglasnost Narodne banke Srbije i druge potrebne dozvole regulatora stekla prošlog petka.

Time su ispunjeni preduvjeti te je na beogradskoj burzi zabilježen promet blokom od 146,155 dionica s oznakom ENGR, što predstavlja 92,84 posto temeljnog kapitala tvrtke Energoprojekt Garant. Sada u Savi Re čekaju prijenos dionica u lokalno klirinško depozitarno društvo i sukladno srpskom zakonodavstvu najavit će namjeru preuzimanja preostalih dionica.

Osigurateljno društvo Energoprojekt Garant djeluje od 1992. godine, jedno je od manjih na tržištu Srbije i specijalizirano je za građevinska i osiguranja odgovornosti. Također, dodaju da su se odlučili za preuzimanje s ciljem daljnje diversifikacije portfelja osiguranja u Srbiji u smjeru neživotnih osiguranja. Kada će Sava Re postati jedini vlasnik osigurateljnog društva Energoprojekt Garant, namjeravaju je vezati za svoju podružnicu u Srbiji, točnije za neživotnog osiguratelja Sava neživotno osiguranje iz Beograda.

Uz Sloveniju, Sava Re grupa ima svoje tvrtke u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i na Kosovu. Predsjednik Uprave Marko Jazbeca rekao je na konferenciji za medije u Ljubljani da se sagledavaju mogućnosti i na bosanskom i albanskom tržištu, ali i da bi manjim akvizicija željeli ojačati prisutnost na srpskom i hrvatskom tržištu, koja su im trenutno manja, no vrlo važna.

Natrag