;

Sava Re kupila NLB Nov penziski fond AD Skopje

Datum objave: 14.12.2017.

Makedonsku tvrtku NLB Nov penziski fond AD Skopje, koja je u vlasništvu NLB Ljubljana i NLB Banke AD Skopje, kupila je tvrtka Sava Re, objavili su iz NLB-a i Save Re. Transakciju za tvrtku koja upravlja s dva mirovinska fonda u Makedoniji treba odobriti regulatorna agencija, nakon čijeg će odobrenja vlasništvo preći na novog vlasnika.

NLB Ljubljana, NLB Banka AD Skopje i Sava Re potpisali su ugovor o kupoprodaji 100 posto udjela u NLB Nov penziski fond AD Skopje. Potpisom ugovora bit će završen proces prodaje, koji su NLB Ljubljana i NLB Banka AD Skopje započeli 17. ožujka ove godine.

“Tvrtke Save Re i NLB Grupe uspješno surađuju već dugi niz godina na makedonskom tržištu te takvu suradnju obećavamo i u budućnosti, s obzirom da će NLB Banka AD Skopje nastaviti pružati usluge mirovinskog fonda u svojoj bankovnoj mreži. Kupnjom 100 posto udjela u NLB Nov penziski fond AD, Sava Re će ući na tržište mirovinskog osiguranja i u Republici Makedoniji, ostvariti postavljene strateške ciljeve i konsolidirati svoju poziciju jedne od najjačih osigurateljnih grupa na zapadnom Balkanu”, napisali su u Savi Re.

NLB kaže da Makedonija ostaje jedno od strateških tržišta njihove grupe. “NLB Banka AD Skopje je jedna od najvećih i najvažnijih banaka NLB Grupe. Daljnjim razvojem njenog poslovanja, NLB Grupa će u budućnosti dodatno ojačati u Republici Makedoniji”, izjavili su.

NLB Nov penziski fond AD Skopje upravlja s dva mirovinska fonda u Makedoniji, točnije mirovinskim fondom obaveznog drugog stupa i mirovinskim fondom dobrovoljnog trećeg stupa. Ukupna vrijednost imovine kojom fond upravlja iznosi oko 370 milijuna eura, rekli su u NLB početkom pregovora o prodaji.

Natrag