Sava osiguranje preuzelo ERGO osiguranje i ERGO životno osiguranje

Datum objave: 04.12.2019.

Sava osiguranje je 1. prosinca u potpunosti preuzelo portfelj društva ERGO osiguranje i ERGO životno osiguranje koji su poslovali u Hrvatskoj, rečeno je na konferenciji za novinare Sava osiguranja d.d. – Podružnica Hrvatska održanoj u hotelu Double Tree by Hilton u Zagrebu.

Predstavnici Sava osiguranja naglasili su da je ovom akvizicijom i već započetim procesom integracije dvaju ERGO društava, Sava osiguranje d.d. – Podružnica Hrvatska, kao dio stabilnog društva, postaje dvostruko veće, s jačom tržišnom pozicijom.

Uspješno poslovanje Sava osigurateljne grupe i Sava osiguranja prezentirali su David Kastelic, predsjednik Uprave Sava osiguranja d.d. i Žarko Fatović, budući direktor Sava osiguranja d.d. – Podružnica Hrvatska.

Sava osiguranje novo je i moderno osiguravajuće društvo nastalo udruživanjem četiri europska osiguratelja. Pripadnost Sava osigurateljnoj Grupi, Sava osiguranje čini dijelom jedne od najvećih financijskih grupacija u JI Europi.

„Sava osiguranje posvećeno je hrvatskom tržištu i želi nastaviti pružati kvalitetnu uslugu svojim osiguranicima i partnerima, a ova akvizicija dvaju ERGO društva u skladu je s našom strategijom koja je usmjerena na daljnji rast na hrvatskom tržištu“, istaknuo je David Kastelic, predsjednik Uprave Sava osiguranja.

Preuzimanjem portfelja dvaju ERGO društva, Hrvatska podružnica Sava osiguranja širi svoj premijski volumen i tržišni udio te broj zaposlenika po broju prodajnih mjesta u Hrvatskoj.

Žarko Fatović, budući direktor Sava osiguranja d.d. – Podružnica Hrvatska naglasio je da klijenti ERGO osiguranja i ERGO životnog osiguranja trebaju znati da se samim prijenosom portfelja za njih ništa ne mijenja te da zadržavaju svoja prava i osigurateljnu zaštitu koju su ugovorili po svojim policama osiguranja.

“Spajanjem naših društva obogaćujemo ponudu naših usluga i osnažujemo naše prodajne kanele čime povećavamo dostupnost klijentima kojima će na raspolaganju biti dodatne mogućnosti  putem kojih mogu stupiti s nama u kontakt“ rekao je Fatović.

Sava osiguranje d.d. – Podružnica Hrvatska posluje u više od 50 prodajnih ureda u Hrvatskoj. Trenutno zapošljava 357 zaposlenika te ima preko 218 tisuća klijenata.

Natrag