Raiffeisen najbolja banka u BiH

Datum objave: 06.12.2019.

Časopis The Banker dodijelio je RBI priznanje za 'Banku godine u Srednjoj i Istočnoj Europi' u BiH u 2019. godini. Osim Raiffeisen banke u BiH, mrežne banke RBI u Bugarskoj i Ukrajini, također su proglašene 'Bankom 2019.' na njihovim tržištima.

“Sa zadovoljstvom smo preuzeli nagradu koja dodatno naglašava naš razvoj i dostignuća u posljednjih dvanaest mjeseci te smo iznimno ponosni na priznanje magazina The Banker za ‘Najbolju banku u BiH u 2019. godini’. Ostvarili smo dobre rezultate razvijajući nove proizvode. Djelujući u skladu s našom misijom nastojali smo pretvoriti inovacije u vrhunsko korisničko iskustvo, te osigurati klijentima lakše i jednostavnije poslovanje s Bankom“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke za Profitiraj.ba.

Dobnigg priznanje vidi kao rezultat zajedničkog, predanog i posvećenog rada svih članova tima Banke, a nagrada im predstavlja pravi poticaj za nastavak unaprjeđenja kako bi klijentima pružili dodatnu vrijednost pri korištenju usluga.

Inače, ovo je dvanaesti put da je Raiffeisen Bank International AG (RBI) primila nagradu za ‘Banku godine u Srednjoj i Istočnoj Europi’ od časopisa ‘The Banker’. Za generalnog direktora RBI-a Johanna Strobla, nagrada je potvrda njihovog fokusa na korisničko iskustvo klijenta, posebno kada je riječ o digitalizaciji.

Natrag