;

Prezentacija HANFA-e na temu rješavanja predstavki u osiguranju

Datum objave: 19.05.2019.

Predstavnik HANFA-e održao je ovog tjedna prezentaciju za članove Udruženja osiguravatelja, Udruženja društava za brokerske poslove u osiguranju i Udruženja društava za zastupanje u osiguranju pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Tema prezentacije bila je zaštita potrošača i efikasnije rješavanje predstavki koje zaprima HANFA, a odnose se na područje osiguranja.

Cilj prezentacije bio je članovima udruženja ukazati na najčešće razloge i primjere pritužbi koje osiguranici podnose HANFA-i, a kako bi subjekti nadzora HANFA-e mogli razviti ili dodatno unaprijediti poslovne prakse koje bi dugoročno trebale dovesti do smanjenja broja predstavki od strane osiguranika.

Pritom je naglašena važnost postupka izrade i upravljanja proizvodom („Product Oversight &Governance“), a u kontekstu zaštite potrošača i održavanja dobrih odnosa s klijentima i prevencije mogućih prijepora.

Predavanju je prisustvovalo osamdesetak predstavnika spomenutih udruženja, a slične radionice, čije je pohađanje besplatno, HANFA će organizirati i ubuduće.

Natrag