Prevarante osiguranja razotkrio Facebook

Datum objave: 28.10.2014.

Bezazlen post - fotografija korisnika osiguranja na Facebooku, pomogla je jednom američkom osiguratelju da shvati kako je nasamaren, a drugom da "ne padne na isti štos"

Maria Apodaca Simmons iz Phoenixa, Arizone, u lipnju 2013. zatražila je odštetu od osiguratelja Travelers Insurance zbog vjenčanog i zaručničkog prstena, koje je nesretnica izgubila plivajući u Tihom oceanu. Osiguratelj joj je za njih isplatio 26.500 dolara.

Četiri mjeseca poslije gospođa Simmons podnijela je novi odštetni zahtjev drugom osiguratelju – State Farm – sad je njezin muž izgubio vjenčani prsten. Osiguratelju je predočila identične fotografije i procjenu kakvu je dala i svom osiguravajućem društvu, Travelers Insuranceu, prilikom nestanka svojih prstena, koje je, usput, nosila prilikom razgovora s djelatnikom osiguranja.

State Farm zato je upozorio Ured za osiguranje Arizone, koji je pokrenuo istragu. Jedna fotografija na njezinu profilu na Facebooku potvrdila je sumnje: na fotografiji prste gospođe Simmons krase zaručnički i vjenčani prsten, oni za koje je tražila odštetu jer ih je navodno izgubila.

Istraga je naredila nalog za pretres njezina doma i prsteni su pronađeni. Gospođa Simmons izjavila je da su to duplikati originala, no istraga kod zlatara otkrila je da joj nikad nije napravio duplikate.

Nakon nekog vremena, Simmons je konačno i priznala da je lažirala obje štete. Ovog je mjeseca donesena sudska presuda kojom je proglašena krivom za oba slučaja, te je zaradila uvjetnu kaznu. Dogovoreno je i da plati Travelersu 26.953,60 dolara (iznos odštete s kamatama), te Uredu za osiguranje Arizone 1005 dolara za troškove istrage. Konačna presuda bit će donesena uskoro.

Natrag