Pozivni centar Croatia osiguranja u Vukovaru

Datum objave: 02.12.2020.

Ovaj pozivni centar novi je iskorak najstarije hrvatske osiguravajuće kompanije u dodatnoj modernizaciji i širenju poslovanja.

Otvaranjem novog pozivnog centra u Vukovaru Croatia osiguranje, tržišni i digitalni lider koji posluje u sastavu Adris grupe, nastavlja sa širenjem poslovanja. S radom u Vukovaru već je krenulo 25 novozaposlenih djelatnika, a pokreće se i natječaj za otvaranje dodatnih 30 radnih mjesta. Novi zaposlenici Croatia osiguranja krenuli su s edukacijama i uskoro počinju raditi na poslovima direktne prodaje i podrške sektorima prodaje u cijeloj Hrvatskoj, priopćeno je iz tvrtke.

“Iako je 2020.godina obilježena krizom i globalnom pandemijom, Croatia osiguranje nastavilo je s ulaganjima u digitalizaciju i unapređenje poslovanja, a ovaj novootvoreni pozivni centar dodatni je iskorak u tom pravcu. Svim novozaposlenim djelatnicima u Vukovaru želim dobrodošlicu u našu kompaniju. Kao tržišni i digitalni lider, trenutno ulažemo više od 200 milijuna kuna u digitalizaciju i razvoj novih proizvoda. Nedavno smo tržištu predstavili LAQO; prvo 100 posto digitalno osiguranje u Hrvatskoj. Prve reakcije kupaca su izvrsne i najbolje potvrđuju koliko tržište treba moderne i digitalne proizvode”,  poručio je predsjednik Uprave Croatia osiguranja, Davor Tomašković.

Natrag