;

Pokažite se u najboljem svjetlu

Datum objave: 01.12.2010. Broj 12 | Godina 2010

[ dr. sc. Mirjana Babić ]

Približavamo se božićnim i novogodišnjim blagdanima, koji su često obilježeni domjencima, koktelima, prijemima… Propustiti takva događanja bila bi pogreška jer bi vaš nedolazak mogao biti protumačen kao demonstracija negativna stava, nezainteresiranost za poslovnog partnera – domaćina i podcjenjivanje, što se može negativno odraziti na suradnju. Uz to, blagdanska događanja prigoda su za osobno brendiranje, a dojam koji ostavite na prisutne može vam pomoći ili odmoći u vašim budućim poslovnim kontaktima, razvoju karijere i ostvarivanju poslovnih ciljeva. Stoga je imperativ otići i potruditi se kako biste ostavili dobar dojam.
Osobno brendiranje (selfbranding) je proces izgradnje osobnog magnetizma i vaše karizme koja će vas činiti jedinstvenim i različitim od mase unificiranih i standardiziranih ljudi. Selfbranding je osnova vaše karizme. Karizma je iznimna sposobnost osobnog magnetizma kojim, povezujući se psihički, emotivno i fizički, utječemo na druge ljude kako bi oni stvorili pozitivan dojam o nama. Karizma je kvaliteta koju čovjek ne stječe rođenjem, ona se jednostavno mora naučiti. Dakle, metodama osobnog brendiranja određujete kako će vas drugi ljudi percipirati.

Što je osobni imidž?
Riječ imidž prisutna je više nego ikada u današnjem rječniku. U medijima, uredima, svakodnevnoj komunikaciji… sve češće čujemo komentare vezane uz nečiji imidž.
Izraz "imidž" potječe od latinske imenice imago, što znači slika, lik, oblik, utjelovljenje, predodžba, utvara. Osobni imidž (personal image) je "mentalna slika o osobi, cjelovit psihološki konstrukt dosadašnjeg iskustva, predodžbi, stavova, mišljenja, predrasuda, što pojedinac ili grupa formira" o nekoj osobi, a on se stvara pod utjecajem psiholoških i socijalnih činitelja. To je slika koju osoba odašilje javnosti, dojam koji ostavlja na druge, poruka koju šalje drugima. Osobni imidž može biti pozitivan, neutralan ili negativan. U samo sedam sekundi drugi će stvoriti mišljenje o vama i tvrtki za koju radite. Zato ne zaboravite i uzmite u obzir kako nikada nećete dobiti drugu prigodu da ostavite dobar prvi dojam.
Elementi osobnog imidža
Dakle, osobni imidž ovisi o:
– identitetu
– djelovanju, tj. onome što činimo i
– načinu komuniciranja.
Identitet je ono što osoba jest, a imidž ono što javnost vjeruje da je ta osoba. Jednom stečena pogrešna ili loša predodžba vrlo se teško mijenja. Stoga, osobnim imidžom treba znalački upravljati.
Da biste ostavili dobar dojam na blagdanskim eventima i uspješno prodali sebe, vrlo su važni vaš vizualni identitet, emocionalna inteligencija, etika i kultura ponašanja, te vještina verbalnog i neverbalnog komuniciranja.
Na blagdanskim eventima vi ste kao poslovna osoba izloženi javnosti, pa morate biti svjesni da ne stvarate samo prvi dojam o sebi, nego predstavljate organizaciju ili tvrtku u kojoj radite i tako gradite korporativni imidž.

Vizualni identitet
Vizualni identitet pokazujemo kroz odjeću, obuću, frizuru, higijenu i  njegovanost, modne detalje te šarm. Odjeću treba birati prema spolu, stasu (figuri), godinama, godišnjem dobu i prigodi. Uvijek, a posebno na blagdanskim događanjima, odjeća mora biti od kvalitetnih materijala, uredna, brižno odabrana i naglasiti osobnost u pravoj mjeri. Treba ostaviti dojam vizualne ugode, no ne smije odvlačiti pozornost i djelovati razmetljivo.

Uvijek, a posebno na blagdanskim događanjima, odjeća mora biti od kvalitetnih materijala, uredna, brižno odabrana i naglasiti osobnost u pravoj mjeri. Treba ostaviti dojam vizualne ugode, no ne smije odvlačiti pozornost i djelovati razmetljivo

Odjeća kao važna komponenta u definiranju imidža jedne osobe, uz to što govori o njezinoj osobnosti, socijalnom statusu, pripadnosti određenoj grupi, seksualnosti, agresivnosti i ostalim sklonostima, utječe i na ponašanje osobe koja je nosi. Načinom odijevanja može se izraziti kultura te poštovanje, pažnja ili stav prema osobi, ambijentu i zbivanju.
Što se tiče ženske odjeće, duboki izrezi, vrlo pripijena i prozirna odjeća, prekratke suknje, hlače niskog struka, žarke boje i naglašeni uzorci apsolutno su nepoželjni jer će vas okolina doživljavati na seksualan, a ne profesionalan način. Jedna američka studija pokazala je da većina muškaraca diskretno odjevene žene smatra profesionalnijim od onih čija odjeća naglašavala ženske atribute. Osobito opasnim pokazao se dekolte. Grudi, leđa, trbuh i ramena trebali bi biti pokriveni. Imajte na umu izreku "Što više otkrivate – manje autoriteta iskazujete". Za ženu je poželjno da izgleda lijepo, ženstveno i njegovano, a ne izazovno.
Neka vaša odjeća otkriva vaš dobar ukus, a ne vaše seksualne adute. Ženama se preporučuju elegantna odijela (griješe kad odabiru kostim koji nema liniju struka), kostimi ili haljine (poželjna je dužina do polovice koljena) tamnih boja, izrađeni od kvalitetnih tkanina, fine bluze, a čarape (najlonke) jednobojne i neupadljive. Cipele trebaju biti klasične zatvorene salonke, crne boje s potpeticom srednje visine, a torba crna bez puno detalja. Odjeća i obuća moraju biti uredni, higijena tijela savršena, naročito je važna higijena usne šupljine. Zdravi i bijeli zubi ukras su svakog lica, pa ih treba redovito čistiti i njegovati. Što se frizure tiče, kosa mora biti čista, uredno ošišana, svježe obojana i oblikovana, može biti puštena ili skupljena, ali uvijek usklađena s oblikom lica. Vrsta frizure neka ne bude napadna modnog izričaja. Obrve moraju biti lijepo oblikovane. Od kozmetike se preporučuju puder, maskara i ruž (tzv. "no make up" look), jer će lijepo naglašene oči i usne pridonijeti sugestivnosti lica i onom o čemu govorite. Parfemi moraju biti diskretni, a redovita depilacija je obvezna. Ruke moraju biti njegovane, nokti uredni, nalakirani diskretnim lakom. Nakit mora biti decentan, u skladu s odjećom, godinama te, naravno, vašom osobnošću. Treba odabrati samo one modne elemente koji podržavaju individualni stil pojedinca. Korištenje modernih detalja trebalo bi minimalizirati. Ženama se preporučuje komad autorskog nakita ili neki zanimljiv šal. Ako kombiniramo i maramu i ogrlicu i broš i naušnice, postoji mogućnost da izgledamo kao božićno drvce. Sjetite se što je Coco Chanel rekla o nakitu: "Prije izlaska iz kuće pogledajte se u zrcalo i skinite zadnji komad nakita koji ste stavili na sebe". Pirsinzi i tetovaže su nepoželjni. U suprotnom, ostavit ćete negativan dojam na okruženje.
Što se tiče izgleda žene i njezinih godina, vrijedi pravilo: što više godina to kraća kosa, duža suknja (haljina), manje šminke i nakita te sve manji izrez na odjeći. Ono što izgleda odlično na dvadesetogodišnjakinji može biti prenapadno za ženu koja se približila četrdesetoj. I za kraj, držite se univerzalnog pravila: ako se imalo dvoumite je li nešto prikladno ili nije, vratite se kući i preodjenite se.
Muška odijela moraju biti elegantna, dobrog kroja, s minimalnim odmakom od stroge klasike, tamne boje, sašivena od kvalitetna materijala koji se ne gužva, nogavice hlača moraju biti dovoljno duge da pokriju dio cipela, a košulje svijetlih pastelnih boja. Također je važno da džepovi na sakoima ne budu obješeni. Posebnu pozornost treba obratiti ovratniku i manžetama, kao i tome da se kroz odjeću nikada ne smije nazirati donje rublje. Manžete trebaju provirivati nekoliko centimetara ispod rukava sakoa.
Kravata je odjevni dodatak koji najjače ocrtava ukus i osobnost onoga tko je nosi. Ona treba biti jednobojna ili s diskretim uzorcima, odgovarajuće duljine, odnosno do ruba remena hlača, i ne smije biti preširoka. Imajte na umu i to da kravata na košulju kratkih rukava nikako ne ide. Čarape trebaju biti tanke, jednobojne (u boji odijela/cipela), dovoljno duge (da u sjedećem položaju ne otkrivaju kožu gležnja). Što se tiče cipela, najpoželjnije su crne klasične, uvijek ulaštene. Mnogi najprije pogledaju upravo vašu obuću. Od modnih dodataka najpoželjniji je kvalitetan ručni sat (ali bez nametanja statusnih simbola).
Na svečanost dođite svježe izbrijani, bez dlačica u nosu i ušima, urednih noktiju, a iznimno je važna i higijena usne šupljine. Koristite parfem u umjerenoj količini i diskretna mirisa. Imajte na umu da se osobe sa stilom razlikuju od drugih jer odjećom, obućom i detaljima na najbolji mogući način neutraliziraju svoje manje dobre strane, a maksimalno ističu one najbolje. Također, pri odijevanju ne dopustite si etiketu de mode kao ni previše trendy.
Samopouzdanje i zadovoljstvo svojom pojavom stanje je u kojem ćete automatski i nesvjesno okolini slati pozitivne signale. Stoga budite svoji i ne gubite vrijeme nastojeći biti nešto što niste.

Standardi ponašanja
Dobro poslovno ponašanje igra važnu ulogu u karijeri. Ponašanje je aktivnost, skup određenih reakcija uvjetovanih biološkim, fiziološkim, psihološkim, sociološkim i drugim faktorima. To je vještina, ne samo komuniciranja s drugima, nego i jedan od način predstavljanja vlastite osobnosti u javnosti. Stoga ima psihološke, socijalne i motoričke karakteristike. Za ponašanje su važni emocionalni i racionalni elementi, pri čemu u poslovnoj komunikaciji prevladavaju racionalne odluke.
Maniri se kao određena pravila ponašanja uče i stječu. Maniri su utvrđeni standardi (kodeks) u ponašanju koje jedna zajednica dobrovoljno prihvaća, uči, ali i kreira. Osobna inovativnost i kreativnost pojedinca omogućavaju da se maniri transformiraju u skladu s vremenskim i društvenim tijekom. Dobri maniri podrazumijevaju visok stupanj samokontrole. Kontrola emocija je znak zrelosti, prisebnosti, znak razumijevanja i poštovanja drugih i ima iznimno važnu ulogu u poslovnom okruženju. Prepuštanje izrazito temperamentnim reakcijama ili pretjerano pokazivanje emocija i inzistiranje na njima, može ugroziti povjerenje u vas. Standardi ponašanja nisu samo pitanje forme, nego dobrog odgoja, osjetljivosti za druge ljude i poštovanje sugovornika, pa predstavljaju i mogućnost da se konačno definira osobni stil osobe. Obratite pozornost na vrijeme kad dolazite i na vrijeme kad napuštate zabavu. Trebate se pojaviti na vrijeme, odnosno s desetak minuta zakašnjenja. Čak i ako uopće ne želite biti nazočni, nemojte doći 20 minuta prije samog kraja fešte, tek toliko da se pojavite. Ne budite prva osoba koja napušta zabavu, a nemojte ni tulumariti do sitnih jutarnjih sati. Sve će pogreške sigurno biti zapažene.

Da bi vas okolina doživjela kao osobu koja je prijateljska i spremna na suradnju te sigurna u sebe, trebate biti nasmiješeni i dobre volje, tijelo držati uspravno i okrenuto prema sugovorniku, koristiti "otvorene" pokrete ruku, geste i glas trebaju biti prirodni

Prije ulaska u prostoriju, mobilni telefon stavite na dojavu bez zvuka ili na vibraciju i otkopčajte sako. Naime, ako dolazite u društvo zakopčana sakoa ili kaputa, ostavit ćete dojam zatvorene osobe koja je uvijek na distanci. U protivnom, ljudima će se činiti da ste otvoreni, topli i prijateljski raspoloženi. Domaćin bi trebao dočekati goste, međusobno ih upoznati i izraziti zadovoljstvo zbog njihova dolaska. Kod predstavljanja više osoba redoslijed nabrajanja je prema važnosti osobe. Ako muškarac sjedi, prilikom predstavljanja ženi on mora ustati, a tako je i s mlađim muškarcem u odnosu na starijeg. Djevojka ustaje da bi se predstavila starijoj ženi ili osobi značajnijoj po statusu.
Ako vas na ulazu nije dočekao domaćin, vi biste trebali prvo otići pozdraviti domaćina, pa tek onda ostale goste. Vrlo je važno pritom uspostaviti kontakt očima jer time pokazujete da ste sigurni u sebe, iskreni i izravni, osobito ako se pritom još i smiješite (izraz lica puno je važniji od marke odjeće koju nosite). Prilikom pozdravljanja pravila su sljedeća: mlađa osoba pozdravlja stariju, hijerarhijski niža hijerarhijski višu, muškarac ženu. Isti redoslijed vrijedi i kod predstavljanja. Ako se rukujete, redoslijed je obrnut, dakle žena bi trebala prva pružiti ruku muškarcu, starija osoba mlađoj, a hijerarhijski više pozicionirana onoj niže pozicioniranoj. Rukovanje se sastoji u čvrstom, ne prejakom stisku ruke s osobom s kojom se pozdravlja. Za vrijeme rukovanja tri puta lagano zatresite ruku osobe s kojom se rukujete i ponovite njegovo ili njezino ime. Način na koji pružite drugoj osobi ruku ostavit će dubok dojam o vašem karakteru. Čvrst stisak ruke odat će dojam osobe pune samopouzdanja i otvorene za nova iskustva, a slabašnim stiskom ruke ostavit ćete dojam nesigurnosti i sramežljivosti. Uz rukovanje, odnosno prilikom pružanja ruke, gleda se sugovornika u oči, uz osmijeh i naklon tijela prema njemu (njoj). Pozdravljanje tzv. rukohvatom (čvrst stisak šake uz dodirivanje – pridržavanje partnerove podlaktice drugom rukom) karakteristično je za političare prilikom službenih posjeta ili za stare suradnike u poslu koji su na sličnom položaju. Tim načinom se ističe i pokazuje srdačnost i prijateljstvo. Ako prilikom upoznavanja dajete posjetnicu, uvijek je predajte tako da je osoba može pročitati dok je prima (okrenuta prema toj osobi). Ako primate posjetnicu, pročitajte njezin sadržaj i zahvalite na njoj uz glasno izgovaranje imena osobe koja vam ju je dala, a zatim posjetnicu spremite u unutrašnji džep sakoa (žene u torbicu). Oslovljavanje ovisi o dobi, relaciji muškarac – žena, hijerarhijskom i drugom odnosu. Prilikom upoznavanja, obraćanje teče sljedećim redoslijedom: "Gospodine Paviću…", "Gospođo Nikić…" Ako starija osoba (po godinama, hijerarhiji) predloži, može se prijeći na oslovljavanje osobnim imenom: "GospođoVesna…", ili samo osobnim imenom.

Kada prijeći na "ti"
Način oslovljavanja titulom često je u upotrebi, posebno kad se obraća osobama s određenim specifičnim zanimanjem. Tituliranje može biti prema funkciji koju netko obavlja ili stupnju stručne spreme. Naravno, uz titulu ide prezime osobe kojoj se obraća. Prelaženje na "ti" predlaže žena muškarcu, starija osoba mlađoj, osoba na višoj funkciji onoj na nižoj i tada to označava približavanje. Suprotan odnos označavao bi ponižavanje i vrijeđanje.
Domjenci su mjesto za druženje i upoznavanja, stoga se ne trebate ograničiti samo na kolege s posla, nego i upoznavati nove ljude. Bitno je da i vi dođete raspoloženi i da budete pristupačni i spremni na razgovor s ostalima. Prema svakoj se osobi ponašajte na lijep način, nikada nikoga nemojte okarakterizirati kao "manje važnog".
Priđite ljudima koji stoje sami ili su u manjim grupama (dvoje, troje), a novoj osobi uvijek predstavite sve osobe s kojima stojite. Domjenak nije mjesto na koje se idete najesti. Vodite računa o tome da će ponuda hrane biti buffet, i da ne trebate doći gladni. Ne trebate se prejedati, pretrpavati tanjure i imati prepuna usta. Hranu konzumirajte polagano, u malim zalogajima, sa stankama za piće i ne čistite zube čačkalicom pred drugima. Torbe i mobitele ne držite na stolu ili u krilu. Dok pričate nemojte držati pribor za jelo u ruci (nož ili vilicu).
Čaše s hladnim pićima držite za postolje, a one sobne temperature za grlo čaše. Definitivno izbjegavajte veće količine pića. Ako pokažete da možete popiti najviše, nećete ostaviti najbolji dojam, iako će vam se tako činiti u danom trenutku. Nije lijepo vidjeti pijanu osobu, a alkohol u krvi uz to smanjuje motoričke sposobnosti, mogućnost adekvatne reakcije na određene situacije, loše utječe na vid i koncentraciju, dovodi do poremećaja ponašanja i gubitka kontrole nad našim postupcima (brbljavost, agresivnost, seksualna otvorenost, odavanje tajni, laganje), izaziva pospanost i umor. Alkohol vas može pretvoriti u dosadnu, napornu, a katkad i vulgarnu osobu. Stoga, nemojte svoju uzlaznu karijeru upropastiti za jednu noć, niti riskirati da izgubite poslovni ugled.
Nije pristojno žaliti se na hranu ili lošu uslugu. Prilikom jela salveta se ne stavlja na ovratnik, nego se rastvori i stavi u krilo, a kad završite s jelom, stavlja se s desne strane tanjura. Tanjuri se na kraju ne "čiste" komadićima kruha od tragova jela. Nakon završetka jela upotrijebljeni nož i vilica stavljaju se paralelno u tanjur. To je ujedno znak konobaru da ste završili s jelom ili tim dijelom obroka. Imajte na umu da je u restoranu osoblje zaduženo za odnošenje posuđa, tanjura i pribora i da vi u tome ne trebate pomagati.

Uspješno razgovaranje
Komunikacija ima verbalnu i neverbalnu komponentu. Zanimljivo je da u komunikaciji verbalni dio čini samo 7 posto, a čak 93 posto odnosi se na neverbalni dio, od čega 38 posto na tonalitet i karakteristike glasa, dok je preostalih 55 posto govor tijela. Unatoč tome što riječi čine samo sedam posto, one su iznimno moćno sredstvo.
Verbalno komuniciranje sastoji se iz slušanja, razmišljanja i govorenja. Uspješno razgovaranje zahtijeva vještinu uspostavljanja kontakta, izazivanja pažnje, davanja informacija i vještinu shvaćanja informacije od sugovornika.
Neverbalna komunikacija uključuje ponašanje tijela (držanje, usmjerenost i pokreti tijela), mimiku (čela, obraza, brade, obrva i usta), očni kontakt (pogled, zjenice, očni mišići), govorno izražavanje (brzina, ritam, jačina i boja glasa, artikulacija, melodija, jasnoća, smijanje, glasovi bez verbalnog sadržaja) i gestikulaciju (govor ruku), zonsku udaljenost, pojavu i način ponašanja.
Istraživanja su pokazala da simpatija kod prvog susreta nastaje:
– zbog prijateljskog izraza lica – 55 posto
– zbog prijateljskog tona glasa – 38 posto
– zbog sadržaja izgovorenog – 7 posto.
Neverbalni signali u komunikaciji imaju na ljude pet puta veći utjecaj nego riječi. Zato je iznimno važno da vodimo računa o neverbalnim signalima koje odašiljamo. Da bi vas okolina doživjela kao osobu koja je prijateljska i spremna na suradnju te sigurna u sebe, trebate biti nasmiješeni i dobre volje, tijelo držati uspravno i okrenuto prema sugovorniku, koristite "otvorene" pokrete ruku, geste i glas trebaju biti prirodni, trebate se smiješiti, gledati ljude u oči, potvrdno kimati glavom dok drugi govore, malo se nagnuti prema sugovorniku, poštujući intimni prostor osobe, ne smijete stajati na jednom mjestu ukipljeno, držati prekrižene ruke ili noge previše gestikulirati, lupkati petama, dirati kosu ili lice, stalno popravljati kravatu, fiksirati pogledom ili flertovati, unositi se sugovorniku u lice, držite ruke u džepovima, zijevati,  "buljiti u prazno", pogledavate stalno na sat i "gledati s visine".
Kod verbalne komunikacije vrlo su važni izbor riječi, brzina, ritam, jačina, artikulacija, melodija i jasnoća govora te interes za sugovornika i aktivno slušanje. Budite kratki, jasni, sažeti i konkretni. Sigurno ne želite da vam netko iza leđa govori kako ste ga "udavili". Stoga, odmjerite granicu između prihvatljiva pričanja i tlačenja. U protivnom, za vas više nitko neće imati tolerancije. U komunikaciji s ljudima koristite se što češće govornom elegancijom, koja uključuje učestalo korištenje modalnih izraza, izbjegavanje poštapalica, zamuckivanja i neelegantnih riječi, izbjegavanje "ofucanih" metafora i klišeiziranih izraza.Imajte na umu da muškarci komuniciraju prije svega da bi dobili ili dali informaciju, a ženama je razgovor istodobno i sredstvo za uspostavljanje odnosa. Ako žena klima glavom, znači da vas sluša, a ne nužno da se slaže s vama.
Nemojte se preglasno smijati i pričati, upadati drugima u razgovor ili pričati neukusne šale ili viceve. Razmislite prije nego što počnete govoriti i cijenite mišljenja drugih. Budite iskreni i skromni jer nitko ne voli lažljivce i hvalisavce. Držite se neutralnih tema, pomno birajte riječi, ne ogovarajte kolege, šefove, poslovne partnere ili klijente, nemojte šaputati, ne budite ironični i umišljeni, ne ulazite u rasprave o poslu, politici, vjeri, ljubavi ili seksu, ne pričajte o problemima sa zdravljem, bračnim partnerom, djecom ili roditeljima… S poznatim osobama razgovarajte o zajedničkim interesima, hobijima, medijskim događanjima i hrani. Slične teme lako možete započeti i s nepoznatom osobom. Izbjegavajte tzv. "zatvorena" pitanja – ona na koja se odgovara kratko (s "da" ili "ne", kao i pitanje tipa "koliko je sati"). Radije započnite pitanje riječima "što", "tko", "gdje", "kada", "kako"… To su tzv. otvorena pitanja na koja se uobičajeno odgovara dužim ili kraćim rečenicama, ovisno o elokventnosti i zainteresiranosti osobe s kojom razgovarate. Ako na vaša pitanja osoba odgovara uvijek kratko, to je znak da ne želi razgovarati ili ste odabrali pogrešnu temu, pa je što prije promijenite. Humor je odličan saveznik za privlačenje okoline. On je zapravo rijedak dar jer zahtijeva inteligenciju, rječitost i spontanost. Osluškujte kad je trenutak da u razgovor ubacite neku anegdotu, ali vezanu uz temu o kojoj pričate. Time ćete unijeti više opuštenosti u razgovor, ali ne pretjerujte.
Poželjno je sugovorniku uputiti poneki kompliment, koji mora biti spontan i iskren. Lažni komplimenti (ulizivanje) gotovo uvijek se osjete. Ulizice će reći bilo što da bi ih ljudi zavoljeli, pa zato njihov kompliment nema vrijednosti. Važno je imati na umu i to da se kompliment nikada ne daje kako bi se nešto dobilo za uzvrat! Kod primanja komplimenta velika je pogreška "vraćanje loptice". Kompliment je dar, a dar se ne vraća. Stoga je mnogo ljepše kad osoba koja je dobila kompliment zahvali nego da odmah "vraća lopticu". Nemojte najaviti da morate ići i govoriti još 15 minuta. Katkad je stvar umijeća znati prekinuti razgovor u najbolje vrijeme. Nastojte pogoditi pravi trenutak i ispričati se prije nego što razgovor počne gubiti intenzitet. Počnite primjenjivati poslovnu devizu:
"Uvijek ih ostavite kada žele još".
Na kraju domjenka zahvalite na ugodnom druženju i uputite riječi pohvale osobi koja je koordinirala cijeli event. Zacijelo je uložila golem trud u organizaciju druženja, te je morala razmišljati o dobrom provodu velikog broja uzvanika. Zahvaljivanje i pohvala nisu samo lijepe geste, nego će vas to izdvojiti od svih onih koji to ne učine.

Natrag