Pobjeda muške posade Allianza u utrci osiguravajućih društava

Datum objave: 14.10.2021.

U subotu, 9. listopada 2021. održana je veslačka utrka osiguravajućih društava na kojoj je sudjelovalo šest društava – Allianz, Adriatic, Croatia, Triglav, Euroherc i Uniqa osiguranje.

U finalu muških posada bile su posade Allianza, Euroherca, Adriatica i Uniqe, a posada Allianza bila je najbrža, dok su iza nje u cilj ušle posade Adriatica, Uniqe i Euroherca. Ovo je druga pobjeda Allianzove muške ekipe koja je pobijedila i 2018. godine i ove godine vratila pehar koji su 2019. osvojili konkurenti iz Adriatic osiguranja.

Po treći puta su osiguravajuće kuće organizirale ovakvu utrku, preskočili su je lani kada su radi pandemije zabranjena sva sportska natjecanja. Utrka se održava u veslačkoj sprint varijanti na 500 metara, koja je puno dinamičnija i atraktivnija od standardne veslačke utrke na 2000 m, ističu iz organizacije.

Matko Starčević, organizator utrke je komentirao da se na organizaciju ovakve utrke  odlučio jer sam htio uključiti poslovne ljude u predivan sport. U ovoj branši ljudi puno vremena provode na poslu, u uredu, izloženi su stresu, a ovakva je utrka prelijep način za opuštanje i izbacivanje negativnosti i stresa. Sav višak prikupljenih sredstava donira se veslačkom pogonu VK Zagreba, kako bi se djeci omogućilo nesmetano bavljenje ovih sportom.

Svaka posada trenirala je mjesec dana pod stručnim vodstvom profesionalnih trenera kako bi uspješno savladali osnove veslanja.

 

Natrag