Otkriveni lažni zahtjevi uštedjeli Allianzu rekordnih 63 milijuna funti

Datum objave: 29.03.2018.

Prošla je godina bila rekordna godina za Allianz u uštedi od prijevara, zabilježivši ukupnu uštedu od 62,8 milijuna funti.

Njemački osiguratelj objavio je brojke da je otkrivanje prijevara u svim segmentima poslovanja poraslo sa 7,7 posto na 8,7 posto, na oko 5 tisuća lažnih zahtjeva. Najveća pojedinačna ušteda bila je nešto viša od milijun funti, na požarnom zahtjevu podnesenom u ime komercijalne imovine.

Ostali uspjesi u 2017. godini uključuju otkrivanje kartela koji je namjerno izazivao dogovorene sudare te su sva četiri optuženika izrečene kazne zatvora u trajanju šest mjeseci nakon što su potraživali preko 30 tisuća funti za naknade od trzajnih ozljeda.

Allianzov menadžer u odjelu prijevara, Nick Kelsall komentirao je: “Imamo posvećenu i vrlo dobro obučenu ekipu za prijevare, predanu smanjenju prijevara unutar industrije. Oni se podvrgavaju strogoj izobrazbi i koriste nove tehnologije da bi bili uspješniji u prepoznavanju nedosljednosti u slučajevima.”

“Otkrivanje prijevara ostaje prioritet i u 2018. godini te je potrebno odlučno braniti svoje prave osiguranike od lažnih zahtjeva.”

Natrag