Online konferencija Social Responsibility in Marketing

Datum objave: 14.10.2021.

Međunarodna trgovačka komora (ICC) Hrvatska i Hrvatska gospodarska komora s velikim vas zadovoljstvom pozivaju na online konferenciju Social Responsibility in Marketing koja će se održati u utorak, 26. listopada, u 13:00 sati, putem platforme MS Teams.

ICC, kao svjetska poslovna organizacija, odgovoran za razvoj globalno priznatog ICC-jevog Kodeksa oglašavanja i marketinškog komuniciranja, pruža globalno primjenjiv samoregulacijski okvir usmjeren na zaštitu potrošača jasnim postavljanjem onoga što se smije i što se ne smije raditi u odgovornom marketingu, kako bi se osigurala zakonita, poštena, pristojna i istinita komunikacija i praksa.

Uslijed nastajanja novih praksi i tehnologija, ICC je revidirao i proširio djelokrug Kodeksa kako bi osigurao njegovu korisnost i relevantnost.

U prvom panelu bit će govora o influencer marketingu, oblikom oglašavanja u nastajanju koji mijenja krajolik marketinga proizvoda i usluga u cijelom svijetu te koji je potaknuo regulatorne inicijative i radnje kako bi se osigurala odgovornost u pogledu jasnog priopćenja utjecaja influencera na društvenim medijima. Na ovom panelu bit će govora i o ulozi influencera kao središnjih aktera u komunikaciji o društveno odgovornom poslovanju (DOP), odnosno kao poveznice između organizacije i dionika kroz podršku organizacijskim DOP inicijativama putem poruka koje sami generiraju.

S obzirom da je u posljednjih nekoliko godina došlo do ponovnog interesa za marketing zaštite okoliša, drugi panel će istražiti neke od novonastalih tvrdnji o utjecaju na okoliš na tržištu, posebice u kontekstu sve većeg zamaha klimatskih akcija na globalnoj razini, uključujući kolektivne napore vlada i poduzeća da ublaže prijetnje klimatskih promjena te da promiču održivu potrošnju. Na ovom panelu također će biti govora o postojećim regulatornim i samoregulatornim smjernicama za praćenje i povezanom obrazloženju ovih tvrdnji.

Poseban dio konferencije bit će posvećen djeci i mladima i njihovom globalnom definiranju (i u ICC-jevom Kodeksu), kao i postojećim smjernicama za oglašavanje usmjereno djeci i mladima u online okruženju ili tradicionalnim medijima.

Govornici

Natko Beck, vodeći specijalist radiologije u Dječjoj bolnici Srebrnjak i zdravstveni influencer, proglašen komunikatorom godine 2020.,

Aleksandra Đermanović, osnivačica i direktorica digitalne agencije Mediacor, predstavnica HURA-e u radnoj skupini za ograničavanje oglašavanja prehrambenih proizvoda djeci pri Službi za promicanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo,

Lidija Gamulin, voditeljica Odjela za partnerstva, UNICEF Hrvatska,

Bruno Jelić, direktor korporativnih poslova i održivosti – poslovna jedinica Adria, Coca-Cola HBC

Tamara Karagity, direktorica Korporativnih komunikacija i marketinga, INA-Industrija nafte, d.d.

Matej Lončarić, direktor video-odjela i osnivač JoomBoos-a, 24 sata

Raelene Martin, zamjenica direktora – Trgovina i ulaganje, Policy Lead, Komisija za marketing i oglašavanje, ICC,

Sheila Millar, partnerica u Keller and Heckman LLP, potpredsjednica Komisije ICC-ja za marketing i oglašavanje, predsjednica Radne skupine ICC-ja za marketing i održivost,

Deana Stipanović, direktorica korporativnih poslova, Valamar Riviera d.d.,

Petar Tanta, direktor i suvlasnik, CTA komunikacije,

Gordan Turković, direktor i suvlasnik, CTA komunikacije,

Željka Vuger, Team Lead, agencija 404.

Radni jezik: engleski jezik.

Ciljne skupine

Konferencija je namijenjena čelnim ljudima industrije, svim stručnjacima za marketinško komuniciranje i oglašavanje te regulatorima.

  • marketinški stručnjaci,
  • agencije za oglašavanje,
  • regulatori,
  • akademska zajednica.

Prijave

sudjelovanje je besplatno,
prijaviti se možete ispunjavanjem online prijavnice u nastavku,
nakon što se prijavite, dobit ćete upute za povezivanje na online konferenciju,
rok prijave sudionika: ponedjeljak, 25. listopada.

Osoba za kontakt

za sva dodatna pitanja o organizaciji ovog događanja možete se obratiti Ani Marguerite Tomulić, u Tajništvu ICC-ja Hrvatska (e-adresa: atomulic@hgk.hr; tel.: 01/ 4561-553).

Natrag