Okrupnjavanja će pridonijeti stabilizaciji tržišta kroz određivanje realne cijene rizika

Datum objave: 29.12.2020. Broj 4 | Godina 2020

Zadovoljan sam učinjenim u proteklih 12 i po godina. Kada kompariram Triglav osiguranje 2008. godine s današnjim, vidim velike pomake nabolje i nadam se da će kolege prepoznati i moj rukopis u ostvarivanju te metamorfoze. Ipak sam veći dio svog radnog vijeka proveo u Triglavu te se, kada dolazim na posao svakog jutra, osjećam kao da dolazim u svoj dom

Predsjednik Uprave Triglav osiguranja d.d., Marin Matijaca diplomu je stekao na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Zagrebu, inženjerski smjer matematičke statistike i informatike, na kojem je 2012. godine završio i poslijediplomski studij kojim je stekao titulu Sveučilišnog specijalista aktuarske matematike. Ima bogato 20-godišnje iskustvo rada u osiguranju, te je pohađao brojne aktuarske seminare u zemlji i inozemstvu. Hanfa mu je 2006. godine izdala ovlaštenje za obavljanje poslova ovlaštenog aktuara. Od 2008. godine član je Uprave Triglav osiguranja d.d., a 2010. godine, postaje predsjednikom Uprave društva.

Zamjenik je predsjednika Nadzornog odbora Hrvatskog nuklearnog POOL-a, te je potpredsjednik Upravnog odbora Hrvatskog ureda za osiguranje. Od 2008. član je Znanstvenog vijeća Centra za edukaciju djelatnika u osiguranju pri Hrvatskom uredu za osiguranje. Matijaca je i redovni predavač na Temeljnom seminaru o osiguranju s temama Solventnost društava za osiguranje i Kontroling u osiguranju.

Nadzorni odbor vam je sredinom kolovoza potvrdio novi mandat predsjednika Uprave Triglav osiguranja d.d., na čemu vam čestitamo. Ovo vam je četvrti mandat na poziciji predsjednika Uprave Triglav osiguranja, a sudeći po trenutnim okolnostima u kojima svi poslujemo, vjerojatno će biti i najizazovniji. Na koji način ćete voditi poslovanje s obzirom na neizvjesnost oko koronavirusa?

Prije svega hvala na čestitkama, ali ne bih se složio da će mi ovo biti najizazovniji mandat. Mislim da je to svakako bio moj prvi mandat u Triglav osiguranju kada smo počeli raditi na jačanju pozicije društva na svim segmentima poslovanja. Mi smo danas moderna, vrlo stabilna kompanija koja je u stanju odgovoriti na sve poslovne izazove i reagirati u trenutku na otežane okolnosti poslovanja.

To se jasno vidi iz činjenice da bilježimo najveći nominalni rast od svih društava na tržištu RH. Bez velike pompe, i prije nego što je nastupila pandemija, kontinuirano radimo na digitalizaciji većine poslovnih procesa te smo time omogućili kontinuitet poslovanja kao i sigurnost našim klijentima i zaposlenicima. Izuzetno sam ponosan na suradnike koji su svojom proaktivnošću i angažiranošću to omogućili te mogu samo reći da ćemo u tom smjeru raditi i u budućnosti.

Kada se osvrnete na protekle mandate, jeste li uspjeli ispuniti sve što ste planirali?

Zadovoljan sam učinjenim u proteklih 12 i po godina. Kada kompariram Triglav osiguranje 2008. godine s današnjim, vidim velike pomake nabolje i nadam se da će kolege prepoznati i moj rukopis u ostvarivanju te metamorfoze. Ipak sam veći dio svog radnog vijeka proveo u Triglavu te se, kada dolazim na posao svakog jutra, osjećam kao da dolazim u svoj dom.

Koliko ste zadovoljni mjerama Vlade RH za spas gospodarstva? Smatrate li da bi mjere trebale biti drugačije i ako da, kakve? Jeste li dosad koristili neke od mjera koje je Vlada iznijela za očuvanje radnih mjesta i općenito poslovanja?

Mogu samo reći da je jedan od glavnih prioriteta koji je Uprava društva postavila početkom krize prouzročene pandemijom očuvanje zdravlja suradnika, klijenata i poslovnih partnera kao i skrb za očuvanje radnih mjesta. Kroz kvalitetan socijalni dijalog s našim sindikalnim povjerenicima zajednički smo iznašli modalitete da to tako i bude. To je svakako i razlog za optimizam cijelog našeg kolektiva.

Od planirane poslovne dobiti projicirane za ovu godinu, što mislite da ćete biti u mogućnosti ostvariti?

Ove godine je niz faktora značajno utjecalo na poslovanje. Katastrofalni štetni događaji (potres i poplave u Zagrebu, tuča u Slavoniji, oluje u Istri, Primorju i Dalmaciji,…) te shvaćanje Vrhovnog suda RH kojim se mijenjaju orijentacijski kriteriji i iznosi za utvrđivanje visine pravične novčane naknade neimovinske štete su značajno utjecali na nastale štete.

Pandemija koja traje gotovo cijelu godinu prisilila nas je da neplanirano promijenimo velik dio poslovnih procesa. Sve te neplanirane okolnosti će se nužno odraziti na ostvarivanje planiranih veličina.

S obzirom da smo ponovno u nekom obliku lockdowna, na koji način pristupate planovima za iduću godinu?

Kako smo pokazali u prvih devet mjeseci ove godine da se može značajno premijski rasti i kada tržište pada, ne vidim razloga da tako ne nastavimo i u 2021. godini. Mi krizu vidimo kao šansu, homogen smo radni kolektiv i ne bojimo se poslovnih izazova.

U zadnje dvije godine industrija osiguranja u Hrvatskoj uhvatila je trend rasta, no još smo uvijek ispod prosjeka stope osiguranja u odnosu na Europsku uniju. Koliko će nas, po vašem mišljenju, ova kriza baciti unazad? Zasad se osigurateljna industrija kroz ovu krizu poprilično dobro kretala, odnosno nisu se dogodili onoliko veliki padovi kao što se možda moglo očekivati. Rast imovinskih osiguranja je djelomice kompenzirao veliki pad životnih osiguranja. Što se može očekivati u industriji osiguranja u Hrvatskoj u idućem periodu?

Razloge za nisku penetraciju osiguranja, kako postotno tako i nominalno, treba tražiti u više smjerova. Jedan od njih je svakako neadekvatna financijska pismenost građana što pokušavamo promijeniti kroz edukacijske aktivnosti u školama u suradnji s Hrvatskim uredom za osiguranje. To je dugotrajan proces ali svaka uložena kuna dugoročno osigurava boljitak društva u cijelosti.

Drugi razlog je jaka konkurencija na tržištu što za posljedicu ima snižavanje cijene polica osiguranja do razine granične isplativosti. Međutim, zadnjih godina svjedoci smo okrupnjavanja tržišta što će svakako pridonijeti stabilizaciji tržišta kroz određivanje realne cijene rizika.

Kriza otvara razne poslovne mogućnosti te ne smatram da će nas baciti unazad ako ćemo pametno pristupiti daljnjem razvoju i implementaciji poslovnih strategija. Primjetan je značajno povećan interes za zdravstvenim osiguranjima u kojima vidim veliku poslovnu šansu u godinama koje slijede.

Zagrepčani su se, kao što ste i sami spomenuli, osim s koronavirusom suočili i s potresom. Triglav osiguranje je otvorilo besplatni info telefona koji je bio od pomoći nakon potresa, osiguratelji u Hrvatskoj isplatili su oko 200 milijuna kuna šteta od potresa, što je ipak mali dio u ukupnom zbroju šteta od potresa. Znamo da osiguranje od potresa, iako je Zagreb na trusnom području, nije u fokusu većine klijenata prilikom uzimanja polica imovinskog osiguranja. Koliko su vaši osiguranici pokriveni policama u koje je uključen i rizik potresa? Kolika su potraživanja? Je li potražnja za pokrivanje ovog rizika porasla nakon potresa u Zagrebu?

Triglav Grupa, koja postoji već 120 godina, a na našem tržištu kroz svojih 53 godine poslovanja izgradila je imidž osiguratelja koji kroz brzu i pravičnu isplatu šteta ostvaruje dugoročni partnerski odnos sa svojim klijentima. To podrazumijeva pravodobnu i kvalitetnu informaciju osiguranicima, pogotovo kod katastrofalnih šteta kakav je bio strašan potres u Zagrebu.

Mi smo jedan od rijetkih osiguratelja koji pokriva štetu od potresa u standardnoj kasko polici, a u imovinskim paketima imamo varijante s i bez franšize te kroz predugovorno informiranje klijent odabire pokriće koje mu najviše odgovara.

Potražnja za pokrivanje rizika potresa je porasla nakon ožujka ove godine, ali ne u onolikoj mjeri koliko bi to bilo očekivano. Jedna mogućnost za unapređenje u tom segmentu bi bila poticanje ljudi za kupnjom ovog rizika kroz subvencioniranje premije osiguranja od strane države. Nešto slično uspješnoj kampanji vezano uz osiguranje usjeva, nasada i plodova.

Ragovarala: Nataša Gajski Kovačić

Natrag