Održana radionica “Zašto zapošljavanje započinje romantično, a završava dramatično?”

Datum objave: 22.09.2022.

HUP Regionalni ured Split je sa radionicom „Zašto zapošljavanje počinje romantično, a završava dramatično?“ započeo s ciklusom zanimljivih i korisnih radionica za svoje članove. O postupcima odabira kandidata koji najbolje odgovaraju traženoj poziciji u tvrtci, govorili su Slobodan Jović, osnivač tvrtke Selekcija i pokretač Talent platforme Recruiter.hr/Selekcija.hr, softvera za online psihološko testiranje i anketiranje kandidata za posao i zaposlenika i Fanika Ivaković, HR konzultant za procjenu kandidata i zaposlenika, edukator i voditelj soft skills radionica.

Kvalitetan proces regrutacije i profesionalne selekcije kandidata za posao privlači kvalitetne kandidate, omogućava da kandidati daju svoj maksimum te angažman upravo onih kandidata koji najbolje odgovaraju radnoj poziciji. Ovi procesi rade se po utvrđenim pravilima, ali i prema modernim i inovativnim metodama s kojima su predavači upoznali polaznike.

Izgradnja efikasnog tima poslodavca ne događa se slučajno, različite osobnosti potrebno je uskladiti u efikasan tim. Na seminaru se razgovaralo o potrebi kvalitetne procjene kandidata te edukacijskim programima za zaposlenike, Danas je česta fluktuacija radnika i teško je naći pravu osobu za pojedinu poziciju unutar firme. Predavači su polaznicima ukazali na potrebu testiranja kandidata za posao zbog često pogrešnog prvog osobnog dojma u procesu selekcijske odluke. Informacije dobivene psihološkim testiranjem poslodavcima pomažu u odluci o zapošljavanju budućih zaposlenika, njihovom usavršavanju i promoviranju, jer se provjerenim metodama mogu provjeriti detalji koji se mogu samo naslutiti i u velikoj su mjeri pod utjecajem osobnog dojma. Radi poboljšanja organizacijske klime i kulture, poslodavci trebaju znati što mogu očekivati od kandidata kao budućeg zaposlenika.

Natrag