Održan webinar tvrtke SETCCE o primjeni e-potpisa

Datum objave: 13.10.2020.

U 2019. godini prosječni udio dokumenata potpisanih udaljeno bio je 1,5 posto; od ožujka do rujna ove godine 43,3 posto što je porast od 8435 posto, rekao je Elvis Baltić iz tvrtke SETCCE na webinaru održanom u utorak.

Na webinaru su predstavljeni aktualni trendovi primjene e-identiteta i e-potpisa u različitim industrijama, dok  su se na uspješnim primjerima iz prakse prikazale mogućnosti koje donosi takav način poslovanja.

Posebna pažnja posvećena je primjeni e-potpisa u svijetlu poslovnih izazova s kojima se suočavamo od izbijanja pandemije Covid-19. Vanjski faktori su imali veliki utjecaj na način kako poslujemo, ubrzali su digitalizaciju i suočili su nas sa prilagođavanjem novoj realnosti koju doživljavamo u vrijeme (post) korona virusa. Spremnost za nove mjere i sa njima povezani zahtjevi klijenata i poslovnih partnera stavile su fleksibilnost i pristupačnost koju omogućava/podržava poslovanje sa (udaljenim) e-potpisom u prvi plan svih važnih poslovnih procesa.Svoje izazove i praktična iskustva  sa sudionicima webinara su podijelili i korisnici platforme ePero®START.

Aljoša Jerman iz tvrtke SETCCE je u uvodnom izlaganju rekao da će ova pandemija imati puno gubitnika ali i jednog  velikog pobjednika, a to je big tech. Velike digitalne platforme poput Alphabeta ili Facebooka postat će još i veće. Digitalizacija ima veliki utjecaj na to kako  živimo, mijenja se percepcija konzumiranja različitih usluga, a digitalizacija je postala način života.

Tvrtka SETCCE uz pomoć naprednih tehnologija elektroničkog potpisa optimizira procese unutar osiguravajućih kuća. U zadnje vrijeme povećan je broj upita za tehnologijom koja bi bila od pomoći krajnjim korisnicima i omogućila im način kako ostvariti svoje zahtjeve na udaljen način bez dolaska u poslovnicu ili čekanja na dolazak agenta.

Glavne poslovne prednosti uvođenja rješenja SETCCE ePero® za osiguravajuću industriju su:

1. Postizanje konkurentne prednosti s digitalizacijom face-to -face procesa s klijentom i korištenjem digitalnih prodajnih kanala s e-potpisom na daljinu.

Tržište je pokazalo da:

Osiguravajuća društva koja su u prva tri mjeseca od početka pandemije (Covid-19) uvela e-potpis na daljinu, danas na taj način potpisuju u prosjeku 76 posto svih dokumenta!

Djelatnici, partneri i krajnji korisnici- klijenti su „novi“ način potpisivanja prihvatili iznad očekivanja. Klijenti traže potpisivanje potrebne dokumentacije isključivo samo na udaljeni način, jer im omogućava vremenski i lokacijski neograničen pristup uslugama sa jedinstvenim korisničkim iskustvom.

Za osiguravajuća društva veoma je bitno:
• 24/7 pristup klijentima
• Jednostavan način e-sklapanja polica
• Bolja kontrola nad postupkom sklapanja polica
• Povećava se produktivnost (sklapa se više ugovora)
• Optimiziraju svoje radno vrijeme i trokškove (npr. odlazak do klijenta)
• Nema troška distribucije i post prodajnih procesa nakon potpisa ugovora (police)

2. Jednostavni onboarding novih klijenta i povećanje prodaje uz pomoć video identifikacije

Danas je u trendu video identifikacija koja je za vrijeme Covid-19 pandemije bilježila rekordni broj izvedenih video identifikacija. Novom klijentu nije potrebno dolaziti u poslovnicu za potrebe identifikacije, nego to može odraditi od kuće, za vrijeme svoje pauze na poslu ili za vrijeme godišnjeg odmora.

Za klijente i agente ima veliku važnost:
• jednostavan proces video identifikacije
• bilo kad i bilo gdje
• korištenje bilo kojeg uređaja koji ima kameru
• jednostavno korisničko iskustvo

3. Smanjenje troškova poslovanja partnerske mreže (agencije, banke, leasing kuće, tehnički pregledi, autokuće, i sl…)

Na osnovu našeg iskustva u SETCCE zaključili smo da je osiguravajućem društvu veoma bitna podrška partnera i njihovo zadovoljstvo. Korištenjem rješenja postigne se viša produktivnost, stoga i povećavanje prodaje i smanjivanje postojećih troškova i grešaka (logistika, distribucija, rukovanje papirima). Partneri, koji nude osiguravajuće usluge ne žele se baviti tehnologijom, nego ih zanima samo „plug and play“ rješenja koja njihovi djelatnici mogu koristiti već sljedeći trenutak bez dodatne obuke .

Za partnera je veoma bitno:
• Jednostavno i brzo uvođenje e-potpisa nezavisno od kompleksnosti IT okoline.
• Intuitivno rješenje za korištenje bez potrebe dodatne obuke agenata.

4. Optimizacija radnog vremena djelatnika i troškova rada s uvođenjem video prijave štete

Osiguravajuća društva koriste video prijavu štete da bi procijenili nastalu štetu bez potrebe dolaska agenta na lokaciju. Klijent umjesto fizičke prisutnosti realizira prijavu štete preko video poziva. Agent navodi klijenta kroz postupak za prijavu štete i na kraju potpiše zahtjev.

Na takav način su osiguravajuća društva:
• Povećala produktivnost (u istom vremenu djelatnik obradi više zahtjeva za prijavu štete)
• Optimizirala radno vrijeme agenta i troškove (npr., za dolazak do klijenta)
• Poboljšala kontrolu nad dokumentacijom
• Centralizirala čitav postupak (Fotografije šteta i dokumenti su istovremeno u centralnoj bazi)

SETCCE je slovenska tvrtka, koja ima više od 12 godina iskustva savjetovanja i implementacije e-potpisne tehnologije u financijskoj industriji (banke, osiguranja, leasing kuće,..), sukladno lokalnim zakonodavstvom te željama i poslovnim potrebama klijenata. Profesionalni pristup rješavanja poslovnih izazova svakog našeg klijenta rezultira i u dosegnutom tržišnom udjelu, koji je 90 posto unutar Slovenije (75 posto svih financijskih institucija u Sloveniji koristi SETCCE e-rješenja za e-potpisivanje) i 30 posto u Adriatic Regiji. S više od 250.000 aktivnih korisnika iz različitih industrija, u 12 država, svake godine se našom tehnologijom potpiše 100M+ dokumenata.

Natrag